Plzeň: Přijímací řízení do mateřských škol letos poprvé elektronicky

19.03.2015 17:32

Rodiče mohou až do 24. března vyplnit přihlášku přímo v systému města na webové adrese www.mszapis.plzen.eu, ten jim vygeneruje registrační číslo.

Plzeň: Přijímací řízení do mateřských škol letos poprvé elektronicky
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Formulář poté vytisknou, podepíšou, nechají potvrdit u lékaře, že je dítě řádně očkováno, a odnesou do vybrané mateřské školy ve dnech 25. a 26. března. V období od 27. března do 20. dubna se rodiče dozví, zda bylo jejich dítě přijato. Pokud nemají přístup k internetu, mohou využít některé z kontaktních míst, která jsou zřízena na odboru školství a na úřadech městských obvodů 1-6.

V Plzni si mohou rodiče pro své děti vybrat ze 40 samostatných mateřských škol a šesti, které fungují pod základní školou. Aktuálně mateřské školy navštěvuje kolem 5 290 dětí. Předpokládaný počet volných míst pro současné přijímací řízení je 1 290. Další místa se uvolní po vyřízení žádostí o odklad povinné školní docházky, které rodiče mohou podávat do 31. května. Město předpokládá, že se od září podaří umístit všechny děti, kterým bude k 31. srpnu 2015 tři a více let.

Podrobné informace najdete na www.mszapis.plzen.eu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: plzen.eu

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

7:37 Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

ZŠ Okružní na Jižních Svazích se stále pyšní přívlastkem Partnerská škola Českého volejbalového svaz…