Plzeň: Proměny centra města přiblíží výstava

31.05.2020 6:32

Útvar koncepce a rozvoje města Plzně připravil na červen výstavu Proměny centra města Plzně aneb centrum není jen historické jádro.

Plzeň: Proměny centra města přiblíží výstava
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Ta má za cíl přiblížit návštěvníkům, co je a co není centrum a jaká je jeho role pro město, mapuje také historický vývoj centrální oblasti a jaké kroky a vize se v území dané lokality připravují v nejbližších letech. Výstava bude k vidění ve vestibulu pobočky ČSOB na Americké 60 v Plzni od 1. do 29. června, každý všední den v pracovní době pobočky.

„Centrální oblast má zajímavou minulost a stejně tak budoucnost, postupně se mění, vyvíjí, odrážejí se zde jednotlivé etapy historie. Centrum má v každém městě své specifické postavení. Plzeň má výhodu polyfunkčního centra, ve kterém se bydlí, tráví zde čas každodenní návštěvníci i občasní turisté. Rádi bychom ho co nejvíce přizpůsobili všem, kteří ho užívají, byť každá skupina může mít jiné cíle a požadavky,“ vysvětlila ředitelka Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně Irena Vostracká.

„Výstava představí řadu dokončených a připravovaných projektů, které vzešly z koncepčního dokumentu Plzeň, centrální oblast města a její oživení (ZDE), zpracovaného v roce 2010, a zároveň představí i vizi dalšího směřování centra. Tato vize má tvořit součást aktualizovaného koncepčního dokumentu pro centrální oblast,“ dodal Jaroslav Holler, vedoucí ateliéru veřejného prostoru Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

16:31 Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

Edukační workshop pro MŠ a ZŠ o památce světového dědictví zapsané pod názvem Žatec a krajina žateck…