Plzeň: Rytířský turnaj nebo festival jídla lákají o svátku sv. Václava k řece Radbuze

27.09.2022 20:27 | Tisková zpráva

Na svátek svatého Václava, ve středu 28. září 2022, ožije okolí řeky Radbuzy. Na pravém břehu nedaleko kostela U Ježíška se odehraje jezdecký rytířský turnaj, pořádaný pro samotného českého krále Jana Lucemburského. Na druhé straně řeky v DEPO2015 provoní areál oblíbený festival pouličního jídla DEPO Street Food Market.

Plzeň: Rytířský turnaj nebo festival jídla lákají o svátku sv. Václava k řece Radbuze
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Rytířské klání přenese návštěvníky do roku 1323. Krále Jana a královnu Elišku přivítají na kolbišti bratři německého řádu Panny Marie v Jeruzalémě. U řeky se sjedou i další stateční rytíři a páni s družinami, aby změřili své síly. O program se postarají svým tancem také urozené dámy, přijedou muzikanti a kejklíři. Připraveno je dobové tržiště, občerstvení nebo hry pro děti.

Anketa

Kdo je vítězem komunálních voleb?

22%
66%
8%
hlasovalo: 14599 lidí

Akci pořádá skupina Plzeňští, spolek šermířů a přátel historie a Plzeňský landfrýd za podpory Nadace 700 let města Plzně a Městského obvodu Plzeň 2-Slovany. Podrobný program najdete ZDE.

Živá atmosféra, vůně a chutě odlehlých konců světa nebo dobroty z daleka i blízka budou Plzeňany lákat z druhého břehu Radbuzy. Od 10 do 18 hodin mohou lidé oslavit svátek svatého Václava, patrona naší země, pořádnou hostinou. DEPO2015 nabídne labužníkům nevšední gastronomické zážitky z food trucků a gastro stánků. Chybět nebudou ani lahodné nápoje a sladké dobroty. Pořadatelé z DEPO2015 slibují, že si na své přijdou i vegetariáni nebo příznivci veganské kuchyně. Vstup na tuto akci je zdarma.

Více informací o programu nebo seznam restaurací a gastro provozů, které Plzeňanům nabídnou to nejlepší z české kuchyně, najdou lidé ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

13:37 Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

Náročná modernizace tramvajové trati mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou skončila. Cílem rozsáhlé re…