Plzeň: Seminář Mladí a bezdomovci přiblížil žákům problematiku bezdomovectví

03.07.2017 14:22

Odbor sociálních služeb Magistrátu města Plzně ve spolupráci s organizací Jako doma, o.p.s. uspořádal v závěru školního roku pro žáky základních škol seminář na téma Mladí a bezdomovci. Podstatou semináře bylo přiblížit mladým lidem život, všední dny i trápení osob bez domova.

Plzeň: Seminář Mladí a bezdomovci přiblížil žákům problematiku bezdomovectví
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Lektoři poutavou formou popsali každodenní život lidí na ulici, ať již z hlediska hledání materiální či finanční pomoci, přístřeší, jídla, ale i možného přivýdělku. Práce ve skupinách pak ukázala i rozdílný pohled studentů na služby pro bezdomovce a způsob řešení jejich mnohdy nelehké životní situace.

„Jednalo se o pokračování projektu z minulého roku. Nabídku semináře prostřednictvím Odboru školství, mládeže a tělovýchovy Magistrátu města Plzně na téma Mladí a bezdomovci obdržely všechny základní školy na území města Plzně. Workshopy se následně uskutečnily na 2. základní škole a Masarykově základní škole. Vedením obou škol bych touto cestou chtěla poděkovat, že pro téma, diskutované z různých úhlů pohledu, poskytly prostor. Optimálním způsobem se tak už poněkolikáté propojují oba mé rezorty, kterými je školství a oblast sociálních věcí, a klíčové oblasti veřejného zájmu,“ konstatuje Eva Herinková, náměstkyně primátora města Plzně pro oblast školství a sociálních věcí.

Těmito přednáškami odbor sociálních služeb magistrátu města pokračuje v naplňování opatření, které je zakotveno ve 2. Akčním plánu řešení bezdomovectví z podhledu sociálně-zdravotní péče na území města Plzně na léta 2017 – 2018.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…