Plzeň: Slavné hollywoodské melodie rozezní náměstí Republiky

09.08.2021 9:35

Od 20. do 28. srpna ožijí plzeňské ulice hudbou díky Festivalu na ulici. Přehlídka poprvé rozšiřuje žánry a zve na podium dosud největší hudební těleso – Plzeňskou filharmonii.

Plzeň: Slavné hollywoodské melodie rozezní náměstí Republiky
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

V programu nazvaném Hollywood s Plzeňskou filharmonií budou v neděli 22. srpna od 20 hodin na plzeňském náměstí Republiky uvedeny nejslavnější filmové melodie. Centrem města zazní největší hollywoodské hity z filmů Pán prstenů, Star Wars, Harry Potter, Frozen, Superman nebo Les Miserables. Filharmonie s tímto programem vyprodává na svých zahraničních zájezdech mnohatisícové haly v Německu nebo Rakousku. Vstup na festival je zdarma.

„Chtěli jsme po dlouhé nucené koncertní odmlce přinést Plzeňanům nějaký letní exkluzivní dárek a podařilo se domluvit vystoupení, které jinak provádíme výhradně v zahraničí, ve velkých halách ve Stuttgartu, Mnichově, Lipsku nebo Elbenwaldu. Navíc se podařilo pro tento koncert získat i skvělou muzikálovou zpěvačku Andreu Holou, tak to bude určitě velký zážitek. Tento srpnový letní koncert pod otevřeným nebem je pro nás v Plzni premiérou. V Německu jsme jej zahráli 1. srpna na Elbenwald festivalu v Cottbusu,“ uvedla Lenka Kavalová, ředitelka Plzeňské filharmonie.

„Plzeňská filharmonie je jednoznačně největší hudební těleso, které na Festivalu na ulici vystoupí. Mnohem důležitější je ale program založený na slavných filmových melodiích v podání symfonického orchestru. Ten třeba někteří návštěvníci uslyší poprvé – právě tato forma je přijatelná i pro lidi, kteří by na koncert klasické hudby jinak nepřišli,“ řekl Lukáš Krásný za pořadatelskou Agenturu Nashledanou a dodal: „Hollywood s Plzeňskou filharmonií považujeme za jeden z vrcholů celého festivalu.“

Anketa

Kolik dle vás existuje pohlaví?

98%
hlasovalo: 18865 lidí

Jako sólistka vystoupí s Plzeňskou filharmonií zpěvačka Andrea Holá, kterou znají diváci především z úspěšného účinkování v oblíbených muzikálech např. Mýdlový princ, Antoinetta, královna Francie, Trhák, Mefisto nebo Sestra v akci. Ke spolupráci ji pozval osobně šéfdirigent Plzeňské filharmonie Chuhei Iwasaki, pod jehož taktovkou celý koncert proběhne.

Před Plzeňskou filharmonií vystoupí na náměstí Republiky od 18:30 hodin Alena Kozáková a Petr Vrobel.

Festival na ulici je letní částí projektu Živá Plzeň. Více k programu festivalu je uvedeno ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Nefunkční čerpalo vytáhli ze studny na Mírovém náměstí hasiči

7:17 Litoměřice: Nefunkční čerpalo vytáhli ze studny na Mírovém náměstí hasiči

Profesionální hasiči z litoměřické stanice a pracovníci technických služeb města vytáhli nefunkční č…