Plzeň: Snímek o Loosových interiérech zvítězil v národní soutěži festivalu Tourfilm

10.05.2021 20:27

Propagační video s názvem Adolf Loos Plzeň: Vydejte se za osudy unikátních interiérů získalo hlavní cenu v národní soutěži Tourfilm 2021, kterou pořádá agentura CzechTourism. Promofilm, který do soutěže přihlásila městská organizace Plzeň – TURISMUS, obstál v konkurenci stovky tuzemských i zahraničních spotů propagujících Českou republiku a oslovil porotu, ve které zasedli mimo jiné i ředitel Febiofestu Kamil Spáčil a ředitelka Zlín Film Festivalu Jarmila Záhorová.

Plzeň: Snímek o Loosových interiérech zvítězil v národní soutěži festivalu Tourfilm
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

„Pro propagační spot jsme použili záběry z připravovaného, technicky výjimečného dokumentárního filmu Pohodlné století z produkce plzeňského studia Petrohrad,“ uvedla Anna Gaierová z Plzeň – TURISMUS. Připravovaný snímek mapuje příběhy plzeňských interiérů Adolfa Loose, jejich poválečnou historii i osudy původních obyvatel.

„Naše dosavadní propagační videa se soustředila především na architektonickou hodnotu interiérů. Chtěli jsme však potenciálním návštěvníkům ukázat, že za každým z Loosových plzeňských děl se skrývají i silné příběhy. Ty těmto luxusním prvorepublikovým bytům dodávají nezaměnitelnou atmosféru, kterou mohou návštěvníci zažít na vlastní kůži během pravidelných komentovaných prohlídek, které pořádáme,“ doplnila.

Vítězné video je možné zhlédnout ZDE.

V Plzni se dochovalo několik prvorepublikových realizací světoznámého architekta Adolfa Loose. Formou komentovaných prohlídek jsou návštěvníkům zpřístupněny tři Loosovy interiéry. Pravidelné prohlídky se konají každý pátek, sobotu a neděli. Několikrát do roka jsou navíc otevřeny i dvě dosud nezrekonstruované, a přesto unikátní Loosovy realizace.

Více informací i rezervaci vstupenek zájemci najdou na webových stránkách ZDE nebo ZDE. V současné době se však z důvodů epidemiologické situace prohlídky dočasně neorganizují.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

13:05 Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

Město Hradec Králové se v září loňského roku připojilo k iniciativě Kola pro Afriku. S pomocí občanů…