Plzeň: Studenti se zapojují do projektů města

19.02.2018 14:30

Plzeňská radnice se snaží navázat intenzivní spolupráci se studenty. Činí tak prostřednictvím různých projektů, které reagují na potřeby města a v nichž mohou středoškoláci či vysokoškoláci zhodnotit své znalosti a získat nové zkušenosti. Pozitivní reference od města Plzeň navíc může být prvním krokem ke startu vlastního podnikání.

Plzeň: Studenti se zapojují do projektů města
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Jedním ze studentů, kteří uspěli a dostali se až k realizaci řešení přímo na městské zakázce, je 19 letý student Gymnázia Luďka Pika Martin Žatkovič. Ten se zabýval SEO analýzou oficiálních webových stránek města Plzně. SEO je soubor metod, které zlepšují viditelnost v internetových vyhledávačích. Cílem těchto opatření je, aby se webové stránky zobrazily na předních pozicích vyhledávačů ve chvíli, kdy někdo hledá obsah, jež právě daný web nabízí.

„Rozhodně mi spolupráce na tomto projektu otevřela oči. Od doby, kdy jsem konzultoval své nápady s odborníky z města Plzně, mnohem víc vnímám realitu městského prostředí, dostal jsem se nohama na zem a to je určitě správně. Zjistil jsem, že některé – i když zajímavé - nápady bohužel realizovat nelze. Každopádně jsem si dokázal, že jsem schopný zpracovat komplexní projekt, jako je pokročilá analýza webu, a mohu provádět rychlé uživatelské testování. Také jsem se snažil vnést do projektu nápady, které by mohly odlišit naše město od jiných měst v republice,“ říká 19 letý Martin Žatkovič.

Finanční odměna i důležité reference

Práce Martina Žatkoviče byla z hlediska odborníků hodnocena velmi kladně, některá z jeho řešení budou implementována a navíc byl student osloven i pro další spolupráci na optimalizaci webových stránek města. Kromě finančního ohodnocení získal také referenci od silného partnera, jakým je západočeská metropole.

„Letos plánuji hodně věcí, mám za sebou již pár let v on-line světe, aktuálně působím v plzeňské agentuře, kde se kromě optimalizace webů pro vyhledávače zabývám zlepšováním konverzního poměru u našich klientů a rád bych v této pozici setrval. Také bych si přál dál pokračovat ve spolupráci s městem Plzní na webu občana a turisty, je to pro mě velice zajímavá zkušenost. Rád bych v příštích měsících spolu s kolegou vybudoval komunitu plzeňských marketérů s názvem Marketingová Plzeň. Ale kdo ví, co mi život přinese. Každopádně jsem si jistý, že se chci dál rozvíjet, pracovat na sobě a posouvat kupředu. Tak doufám, že o mně ještě někdy uslyšíte,“ uzavřel sympatický mladík Martin Žatkovič.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…