Plzeň: V Lochotínském parku přibyly nové ptačí budky

30.11.2020 6:32

Výsadbou stromů a keřů v jihovýchodní části u zoologické zahrady dokončilo město před několika týdny druhou etapu obnovy Lochotínského parku na Severním Předměstí. Nyní v parku přibylo 26 nových ptačích budek.

Plzeň: V Lochotínském parku přibyly nové ptačí budky
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Nechal je nainstalovat první plzeňský městský obvod, na jehož území park leží. Vedení obvodu tak reagovalo na přání svých obyvatel.

Z tohoto počtu je určeno 12 budek pro špačky, krutihlava, ale mohou zde sídlit sýkory či vrabci, dalších 12 ptačích obydlí je určeno hlavně pro sýkory a dvě pak pro létající savce. Všechny budky mají zvýšenou ochranu proti predátorům. Jsou také šetrně uchyceny tak, aby nepoškozovaly dřeviny a nepřekážely při pěstební péči.

Současná etapa obnovy parku, která navázala na tu první z roku 2015, se týkala revitalizace svahů a rovinatého prostoru poblíž zoologické zahrady. Kromě vysazení 60 nových stromů byla dokončena výstavba parkových cest, vzniklo dětské hřiště, přibyly nové lavičky k posezení, odpadkové koše na tříděný odpad a veřejné osvětlení. Část parku nad Lochotínským pavilonem bude upravena až po ukončení stavby retenční nádrže Vinice, nejdříve v polovině roku 2021.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

19:06 Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

V lesním terénu vrchu Háj byla nedávno dokončena stavba sedm kilometrů dlouhé přírodní trasy pro vyz…