Plzeň: V Zoo jsme vyhnali zimu z plzeňské kotliny

03.03.2020 12:14

Již tradiční Vyhánění zimy se letos konalo v neděli 1. března. Průvod několika desítek masek a povoz s koňmi vyrazil od 7. základní školy na Vinicích do Zoologické a botanické zahrady, kde byl připravený program na statku Lüftnerka a poté se vydaly masky přes Kalikovský mlýn až k radnici na náměstí Republiky.

Plzeň: V Zoo jsme vyhnali zimu z plzeňské kotliny
Foto: Libor Sváček, archiv MCU.cz
Popisek: Plzeň

Na statku Lüftnerka v plzeňské zoo setnuli hlavu línému slaměnému kohoutovi a proběhl souboj mezi Jaromilci a Zimomilci. Poté se průvod vydal ke Kalikovského mlýnu, kde účastníci zapálili a utopili Moranu.

Průvod došel až na prostranství před radnici na náměstí Republiky, kde je očekával primátor města Martin Baxa. Tomu Jaromil XI. předal hlášení o vyhnání zimy z plzeňské kotliny a společně uložili zimu do rakve. Program vyvrcholil soutěží v pojídání masopustních koblih Plzeňský koblížek o titul Koblížkového krále a prince.

Zoologická a botanická zahrada města Plzně zároveň v neděli 1. března zahájila hlavní návštěvnickou sezonu. Došlo k rozšíření otevírací doby od 8 do 19 hodin, pokladny jsou otevřeny do 18 hodin. Sezona Dinoparku začne tradičně v dubnu, zoo vláček začne jezdit v červnu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Tomáš Czernin byl položen dotaz

Válka na Ukrajině

Pane senátore, opravdu věříte tomu, že má Ukrajina šanci Rusko porazit, a že ji USA a ostatní budou podporovat do nekonečna? Nechápejte mě špatně, přeji si, aby Ukrajina Rusko porazila, ale myslím, že je to dost nereálná vize. A co mě ještě na vašem komentáři zarazilo je, že v něm vůbec nepíšete o m...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Byty se sníženým nájemným radnice nabídne i singlům, chce ve městě udržet mladé

22:09 Brno: Byty se sníženým nájemným radnice nabídne i singlům, chce ve městě udržet mladé

I když berou průměrnou mzdu a na účtu jim přistane třeba třicet tisíc čistého, polovička platu padne…