Plzeň: Vedení města se setkalo se zástupci seniorů

11.08.2021 15:11

Zástupci plzeňských základních organizací spolku Seniorů České republiky se sešli v úterý 10. srpna na plzeňské radnici s primátorem Martinem Baxou a náměstkyní pro oblast kultury, památkové péče a sociálních věcí Eliškou Bartákovou.

Plzeň: Vedení města se setkalo se zástupci seniorů
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Na již tradičním setkání se diskutovalo o aktuálních tématech a problémech, které starší generaci v Plzni tíží. Stěžejním tématem bylo ohlédnutí za uplynulými měsíci, kdy se společnost potýká s pandemií koronaviru a jejími dopady.

Primátor Martin Baxa především připomněl, jak od samého začátku letošního roku pomáhá Mezigenerační a dobrovolnické centrum TOTEM seniorům s registrací na očkování, ve spolupráci s městem provozovalo kontaktní centrum, na které se starší občané mohli obracet s žádostí o pomoc – nákup potravin, léků či o radu. Náměstkyně Eliška Bartáková řekla, že věří, že již jsou za námi nepěkné měsíce a před námi naděje ve společná setkání a užívání běžných životních momentů.

Diskutovalo se především o opatřeních v městské hromadné dopravě, o stavbě důležitých dopravních silnic a uzlů, jako je východní okruh a jeho další pokračování. Řeč byla také o rozsáhlé modernizaci plzeňského železničního uzlu z Hlavního nádraží do Koterova, o opravách ve městě, jako je modernizace tramvajové trati v Plaské ulici, ale seniory v Plzni trápí také čistota ve městě a bezpečnost.

Představitelé města poděkovali na závěr zástupcům seniorských organizací za jejich činnost, která přispívá ke zkvalitnění života osob dříve narozených a zároveň za jejich cenné podněty, co by bylo možné v Plzni pro seniory vybudovat, vylepšit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

11:17 Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

Desítku zbrusu nových podcastů, speciální prohlídky či asistenci pro znevýhodněné návštěvníky a zejm…