Plzeň: Welcome Center ZČU bude pečovat o odborníky ze zahraničí

17.01.2022 11:07 | Tisková zpráva

Západočeská univerzita v Plzni (ZČU) otevřela ve středu 12. ledna 2022 v areálu kampusu na Borech takzvané Welcome Center. Tato kancelář mezinárodní spolupráce bude pečovat o zahraniční odborníky, kteří na západ Čech přijíždějí za prací, aby se v Plzni cítili co nejlépe.

Plzeň: Welcome Center ZČU bude pečovat o odborníky ze zahraničí
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Nabídne jim pomoc s příjezdem a ubytováním, s péčí o rodinu a vyřizováním nutných záležitostí, seznámí je s prostředím univerzity i města Plzně. Kancelář sídlí v budově rektorátu.

Zahraniční pracující, kteří zvažují využít pobídek na pracovní působení na ZČU, se podle prorektorky pro internacionalizaci Dity Hommerové jednoznačně řídí podmínkami k plnohodnotnému životu v regionu pro sebe a své blízké. „Pomoc, kterou bude moci Welcome Center jim a jejich rodinám nabídnout, bude víceúrovňová. Kromě vyloženě formální agendy umožní i zapojení cílové skupiny do kulturně-společenského života v regionu, což bývá často aktivita opomíjená, nicméně nezbytná pro úspěšnou a dlouhodobou integraci v novém prostředí,“ vysvětlila Dita Hommerová.

Welcome Center ZČU bude zároveň napojeno na infrastrukturu města Plzně a Plzeňského kraje tak, aby všechny tyto instituce sdílely informace a mohla vzniknout koncepce jejich užší spolupráce v oblasti internacionalizace regionu. Po vzájemné dohodě je ZČU připravena služby Welcome Center poskytovat i vybraným externím spolupracujícím subjektům.

Kromě pomoci s příjezdem a ubytováním může Welcome Center cizincům pomoci s domluvením schůzky na jejich budoucím pracovišti, vyřízením zdravotního pojištění, všeobecné či odborné lékařské péče, se založením bankovního účtu, zajištěním soudního tlumočníka, školní docházky nebo volnočasových aktivit pro děti a dalšími záležitostmi.

Autorkou architektonického návrhu kanceláře Welcome Center je Jana Potiron, vedoucí ateliéru Design nábytku a interiéru Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara ZČU.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.