Plzeň: Zájemce o NEJ inovátora města láká hlavně zpětná vazba

01.03.2020 11:33

Společné setkání s podnikateli, kteří zapojili své firmy do letošního prvního ročníku soutěže NEJ inovátor města Plzně, se uskutečnilo ve čtvrtek v Plzeňském Prazdroji. Z vedení města Plzně byli přítomni primátor Martin Baxa a radní pro oblast Smart Cities a podporu podnikání Vlastimil Gola. Podnikatelé vedení přestavili oblast činnosti svých společností, stejně tak i motivaci, jež je vede k účasti v soutěži. Cílem soutěže je najít organizaci s nejlepším řízením inovací se sídlem nebo podnikáním v Plzeňské metropolitní oblasti. Hodnocen bude tedy proces, jakým společnosti k inovacím přistupují. Firmy tak mají možnost porovnat nejen své nápady v oblasti inovací, ale především to, jak s nimi umí pracovat, jak je dále převedou do praxe a zpeněží.

Plzeň: Zájemce o NEJ inovátora města láká hlavně zpětná vazba
Foto: Libor Sváček, archiv MCU.cz
Popisek: Plzeň

„Myslím, že máme všichni tady jednu společnou věc, a sice že boříme mýtus, kdy se říká, že Česká republika je pouze montovna. Jsem hrdý na to, že naopak my vyrábíme stroje podle naší vlastní konstrukce, které vyvážíme do celé Evropy,“ uvedl například Michal Pešek, majitel firmy PEŠEK Machinery s. r. o. Od účasti v soutěži očekává zpětnou vazbu, ověření si toho, co firma dělá dobře a co by mohla dělat lépe.

„Velmi nám záleží na tom, aby segment inovací a inovativního podnikání fungoval. Je naší povinností udělat vše pro to, abyste měli pocit, že to, co se děje v našem městě, je ve váš prospěch,“ řekl přítomným primátor Martin Baxa. „Veliká většina z vás je přímo závislá na tom, jací studenti opouštějí Západočeskou univerzitu i další české univerzity, a my jako zřizovatelé základních škol se soustředíme na to, aby vzdělávání umožňovalo dobrý předpoklad ke studiu na středních a poté vysokých školách,“ doplnil. Kromě toho se Plzeň snaží zlepšovat i další podmínky pro život, týkající se dopravní obslužnosti a infrastruktury, volnočasového vyžití pro občany a podobně.

„Jakožto plzeňských patriot bych byl rád, aby se nám do Plzně vrátilo takové to sebevědomí, že jsme město technické, které zde má řadu talentů a které umí přinést nové věci,“ uvedl radní Vlastimil Gola. Podle něj je důležité mít ve městě inovativní firmy a společnosti, které dokážou rychle zareagovat na měnící se podmínky.

Do prvního kola soutěže se přihlásilo téměř 40 firem, odborná porota jich do dalšího kola vybrala 20. Těm je nabídnut takzvaný inovační audit, který určí pořadí a vítěze soutěže. Slavnostní vyhlášení těch nejlepších se uskuteční 13. května 2020 v Měšťanské besedě.

Hlavními partnery soutěže jsou Podnikatelské a inovační centrum BIC Plzeň, Vědeckotechnický park v Plzni, Krajská hospodářská komora v Plzeňském kraji, Západočeská univerzita v Plzni, Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest, Regionální rozvojová agentura Plzeňského kraje, Plzeňský kraj a dalšími partnery soutěže jsou firma OMEXOM GA Energo, jazyková škola Eufrat (Eufrat group) a Vysoká škola Jagiellońská v Toruni.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…