Plzeň: Zástupci města poděkovali končícímu vedení univerzity

15.03.2015 17:31

Velkou podporu městu i nadále, a to nově z pozice emeritní rektorky Západočeské univerzity v Plzni, slíbila ve čtvrtek na radnici Ilona Mauritzová. Stalo se tak při společném setkání končícího vedení ZČU s primátorem Plzně Martinem Zrzaveckým, jeho náměstkyní Evou Herinkovou i náměstky Pavlem Kotasem a Pavlem Šindelářem. Vedení města poděkovalo bývalé rektorce i jejím prorektorům Jaroslavu Dokoupilovi, Josefu Baslovi a kvestorovi Hynku Gloserovi za dosavadní spolupráci.

Plzeň: Zástupci města poděkovali končícímu vedení univerzity
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Jsme spokojeni s tím, co se nám podařilo. Když jsem nastupovala, hrozilo, že fakult budeme mít jen sedm, teď jich máme devět,“ uvedla Ilona Mauritzová. Nejen že se podařilo udržet, stabilizovat a podle jejích slov „dostat do správných kolejí“ právnickou fakultu, z Ústavu umění a designu vznikla nově Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara.

Ilona Mauritzová zmínila špičková vědecká pracoviště pro technické fakulty, jež nově stojí v kampusu na Borských polích, vrcholem podle ní letos bude dobudování posledního z nich, výzkumného centra RICE neboli Regionálního inovačního centra elektrotechniky. „Ve výzkumných centrech najdeme témata, která městu pomohou,“ uvedla.

Podle primátora Martina Zrzaveckého existuje řada oblastí, v nichž město a univerzita spolupracují. Zmínil elektromobilitu, sociální problematiku, ale například také to, že studenti nejmladší fakulty ZČU budou tvořit logo a design pro jeden z projektů města. „Čeho si nejvíc cením, jsou výborné vztahy s městem a krajem,“ uvedl bývalý prorektor pro studijní a pedagogickou činnost Jaroslav Dokoupil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: plzen.eu

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…