Plzeň zajistí přechodné náhradní bydlení pro lidi z požárem zničené ubytovny

11.09.2018 18:18

Město Plzeň poskytlo přechodně náhradní ubytování prvním třiceti lidem, kteří dnes ráno museli opustit ubytovnu na Karlově v Borské ulici.

Plzeň zajistí přechodné náhradní bydlení pro lidi z požárem zničené ubytovny
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

V jednopatrovém montovaném objektu se rozhořel kolem osmé hodiny požár, zraněno bylo několik lidí, vyhlášen byl třetí stupeň poplachu. Pro ostatní obyvatele ubytovny, tedy dalších až 60 osob z řad cizinců, se nyní město snaží dočasné bydlení zajistit. „Využili jsme naše zařízení na Roudné, kde třiceti lidem poskytneme potřebnou krátkodobou pomoc, tedy ubytování, stravu a další servis. Bude to na přechodnou dobu, tedy na dobu maximálně v jednotkách dnů. V součinnosti s charitou zajišťujeme překladatele,“ uvedl primátor města Plzně Martin Zrzavecký, který se už ráno dostavil na místo události. Město se také spojilo s pracovními agenturami, jedna již zajistila náhradní ubytování pro svých asi sedm lidí a po dohodě s majitelem se nyní hledají volná místa na k trvalému bydlení všech osob na ostatních ubytovnách.

Většina cizinců je podle zatím dostupných informací z Ukrajiny. Kromě primátora na místě za město byli i zástupci Odboru bezpečnosti, prevence kriminality a krizového řízení Magistrátu města Plzně, stejně tak i zástupci ze Správy informačních technologií města Plzně, která disponuje drony s termokamerou.

Mluvčí záchranářů Martin Brejcha uvedl, že záchranná služba na místě ošetřila 12 lidí, 11 z nich převezla do nemocnic. Integrované záchranné složky evakuovaly 130 osob. Hasiči dostali oheň pod kontrolu po více než dvou hodinách v 10:27, zásah ale ještě hodiny potrvá. Událost si vyžádala i uzavření Borské ulice a ovlivnilo mimo jiné i linky městské hromadné dopravy, provoz byl obnoven po 11. hodině.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…