Pohádkový les Prahy 5 v Zahradě Kinských přilákal více než devět tisíc lidí

26.09.2018 16:01

Mezi nejoblíbenější akce pro děti, jež pořádá městská část Praha 5 pod záštitou radního JUDr. Petra Lachnita, se jednoznačně zařadil Pohádkový les, který si v neděli 23. září i přes vytrvalý déšť nenechalo ujít více než devět tisíc lidí. Ti všichni na v Zahradě Kinských zažili mnoho zábavy, dobrodružství a legrace. Přes 80 procent dětí přitom bylo z městské části Praha 5.

Pohádkový les Prahy 5 v Zahradě Kinských přilákal více než devět tisíc lidí
Foto: Praha 5
Popisek: Radní Petr Lachnit na Pohádkovém lese v Zahradě Kinských

Na kilometrové trase pod Petřínem na děti číhala nejrůznější strašidla z pohádkové říše. Děti u každého z nich museli plnit úkoly. Komu se podařilo vysvobodit z hadího zakletí krásnou princeznu? A kdo pomohl pirátovi najít ztracený poklad? Kdo zachránil lesního skřítka a kdo nasytil Ptáka Noha? Po splnění všech úkolů dostali malí poutníci dárek z truhly u Stromu splněných přání.

Návštěvníci se prostřednictvím zástupce starosty Martina Slabého seznamovali s projekty odboru správy veřejného prostranství a radní Jan Trojánek představil obecně prospěšnou společnost VIC. Návštěvníci se rovněž mohli seznámit i s činnosti příspěvkové organizace Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5 (CSOP Praha 5), jejíž pracovnice jim např. změřily krevní tlak. Velký úspěch slavili pracovnice CSOP Praha 5 s výtvarnou dílničkou pro děti, ve které se děti zhotovovaly pavouky a náramky.

„Vzhledem k soustavnému dešti účast lidí několikanásobně předčila naše očekávání, jsme rádi, že se všichni i přes nepřízeň počasí dobře bavili a odnesli si spoustu zážitků z příjemně stráveného odpoledne. Radnice bude rozhodně takovéto aktivity i nadále podporovat,“ řekl redakci radní Petr Lachnit, který nad akcí převzal záštitu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…