Polička: Únorové Listování bude patřit dětem i rodičům

11.02.2015 14:24

Únorové Listování bude patřit nejenom dětem, ale i jejich rodičům. Čeká na ně představení, beseda i autogramiáda. Listování tentokrát zavítá s knihou Bláznivá teta a já a na turné po celé republice je doprovodí německá autorka Sylvie Heinlein.

Polička: Únorové Listování bude patřit dětem i rodičům
Foto: wikipedia
Popisek: Polička.

Kniha je vtipným příběhem o láskyplném vztahu k lidem se zdravotním postižením. A jaké jsou její hlavní hrdinky? Sára má skvělou tetu. Je sice trochu pomatená, ale rozhodně s ní není nuda. A na rozdíl od jiných dospělých poslouchá, co jí Sára říká. Mamince se ovšem nelíbí, že Sára za tetou každou středu jezdí na návštěvu. Sára s tetou však musí něco podniknout. A tak se vydají na cestu do neznáma, aby zjistily, že není všechno takové, jak se na první pohled zdá. 

Listování, cyklus scénických čtení, je projektem Lukáše Hejlíka a klade si za cíl probudit u dětí zájem o čtení. A jak jsou na tom se čtením německé děti? „Německé děti čtou rády, ale ještě raději se dívají na televizi a sedí u počítače. Proto u nás existuje spousta knižních festivalů, pořadů a školních čtení pro děti. Něco tak výjimečného jako pořad Listování ale nemáme. Myslím, že něco takového neexistuje nikde na světě,“ uvedla Sylvie Heinlein.

Jak dopadne dobrodružství Sáry a její bláznivé tety? To se dozvíte ve čtvrtek 12. února v 19 hodin v Divadelním klubu. Účinkují: Lenka Janíková a Petra Bučková. Besedu moderuje Lukáš Hejlík. Vstupenky je možné zakoupit v předprodeji v knihovně na oddělení pro dospělé. Více informací na www.knihovna.policka.org.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: policka.org

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Knihovna nakročila k moderní instituci

19:06 Jablonec nad Nisou: Knihovna nakročila k moderní instituci

Městská knihovna Jablonec nad Nisou, p. o., uspěla v dotačním programu Veřejné informační služby kni…