Polička: Únorové Listování bude patřit dětem i rodičům

11.02.2015 14:24

Únorové Listování bude patřit nejenom dětem, ale i jejich rodičům. Čeká na ně představení, beseda i autogramiáda. Listování tentokrát zavítá s knihou Bláznivá teta a já a na turné po celé republice je doprovodí německá autorka Sylvie Heinlein.

Polička: Únorové Listování bude patřit dětem i rodičům
Foto: wikipedia
Popisek: Polička.

Kniha je vtipným příběhem o láskyplném vztahu k lidem se zdravotním postižením. A jaké jsou její hlavní hrdinky? Sára má skvělou tetu. Je sice trochu pomatená, ale rozhodně s ní není nuda. A na rozdíl od jiných dospělých poslouchá, co jí Sára říká. Mamince se ovšem nelíbí, že Sára za tetou každou středu jezdí na návštěvu. Sára s tetou však musí něco podniknout. A tak se vydají na cestu do neznáma, aby zjistily, že není všechno takové, jak se na první pohled zdá. 

Listování, cyklus scénických čtení, je projektem Lukáše Hejlíka a klade si za cíl probudit u dětí zájem o čtení. A jak jsou na tom se čtením německé děti? „Německé děti čtou rády, ale ještě raději se dívají na televizi a sedí u počítače. Proto u nás existuje spousta knižních festivalů, pořadů a školních čtení pro děti. Něco tak výjimečného jako pořad Listování ale nemáme. Myslím, že něco takového neexistuje nikde na světě,“ uvedla Sylvie Heinlein.

Jak dopadne dobrodružství Sáry a její bláznivé tety? To se dozvíte ve čtvrtek 12. února v 19 hodin v Divadelním klubu. Účinkují: Lenka Janíková a Petra Bučková. Besedu moderuje Lukáš Hejlík. Vstupenky je možné zakoupit v předprodeji v knihovně na oddělení pro dospělé. Více informací na www.knihovna.policka.org.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: policka.org

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Volač a Klikač okrádají Česko

22:28 Jihlava: Volač a Klikač okrádají Česko

Přednáška zaměřená na ochranu před digitálními útoky se uskuteční v kině Dukla Jihlava ve středu 29.…