Prachatice: Dětská Xterra již za týden

04.08.2015 13:59

I letošní světový pohár Xterra v Prachaticích bude doplněn dětským duatlonem pod názvem Xterra Kids. Ten se bude konat v pátek 7. srpna na prachatickém Velkém náměstí a je otevřen všem dětem z širokého, dalekého okolí. O den později se potom ve stejných kulisách renesančního města utkají nejlepší světoví triatlonisté.

Prachatice: Dětská Xterra již za týden
Foto: cs.wikipedia.org
Popisek: Prachatice, ilustrační foto

V loňském roce se závodů zúčastnilo téměř 250 dětí a pořadatelé chtějí tento rekord znovu překonat. „Pro děti připravujeme nezapomenutelný zážitek, kdy jindy se mohou porovnat s vrstevníky z celého světa navíc na uzavřených tratích v centru města?“ říká Veronika Bubeníková, která má na starosti dětskou Xterru. „Pro děti připravujeme stejný servis, jako pro dospěláky. Budou využívat stejné depo i cíl, dostanou dárky od sponzorů, každý kdo dokončí, si odnese účastnickou medaili. Na občerstvovacích stanicích bude vše jako na dospělých závodech!“ Slibuje ředitel závodů Michal Piloušek.

Prezentace závodníků je možná ve čtvrtek 6.8., od 15:00 do 18:00 v kanceláři závodu, která je v Radničním sále, v budově Staré radnice na náměstí. V den závodu bude prezentace přímo ve velkém stanu na náměstí od 16:00 do 17:00. Starty jednotlivých kategorií budou následovat od 17:30. „Máme připravené kategorie pro děti od předškolních po patnáctileté, každý bude mít šanci vyhrát! Jednotlivé ročníky budou mít také různé délky tratí! Říká Piloušek. Duatlon je sportem, který kombinuje běh, cyklistiku a poté znovu běh. Pouze předškolní děti budou závodit jen v běhu. Detailní mapky tratí i přesný časový rozpis zájemci najdou na www.xterra.cz. Startovné na závod je zcela zdarma. „Děti dostanou startovní čísla, dobroty od sponzorů závodu, v cíl medaili. Rodiče si zase budou moci vychutnat nové prachatické pivo, dobrou kávu nebo si dát něco na zub!“ zve ještě jednou Veronika Bubeníková.

Na prachatickém náměstí vyroste, stejně jako loni, velké pódium, kde po závodech děti budou mít vyhlášení výsledků. V případě deště bude připraven veliký stan a nebude chybět ani velkoplošná obrazovka. Závod budou startovat největší triatlonové hvězdy, které se poté představí v sobotním závodě. Neváhejte a přijďte s dětmi v pátek 7. srpna na prachatické Velké náměstí, výjimečný sportovní i společenský zážitek určitě bude stát za to!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Město prochází jarní očistou, následovat bude blokové čistění

7:37 Vsetín: Město prochází jarní očistou, následovat bude blokové čistění

Mechanismy Technických služeb (TS) města Vsetína již uklízí cesty a chodníky po skončené zimě. V úte…