Prachatice: Dobrovolníci pomáhali na zámku

10.09.2021 10:06 | Tisková zpráva

Přes 1300 lidí platících se vystřídalo v areálu zámku a to nejen v zahradě, ale i kapli, výstavní síni, samotném zámku nebo v cukrárně. Program pouti byl sestaven tak, že si mohl vybrat každý. Počasí po celý den akci přálo.

Prachatice: Dobrovolníci pomáhali na zámku
Foto: old.onlinemodule.eu
Popisek: Prachatice

Děti zaujalo vystoupení Vojty Krtka a Jana Brůčka, zvířecí koutky s kozami, morčetem, či králíky, nebo volně plujícími labutěmi a pávy. Určitě nikdo nevynechal střelbu z kuše, luku do kance, jízdu na kole, střelbu z dřevěného děla, hod sekerou.

Vedle řady atrakcí zde měli možnost prezentovat své výrobky neziskové organizace jako Chelčický domov sv. Linharta anebo KreBul, o.p.s. Prachatice. Dobrovolnické centrum Prachatice zde vyslalo 5 dobrovolníků, kteří se podíleli na přípravě atrakcí na herní ploše, ať již šlo o retro hry, jízdu rikšou, knihovnický koutek, koutek s plyšáky, šachy, skákacím panákem, hrou pétanque, mollki, kriket, badminton. Velkou atrakcí byly stuhy a obruče, velký padák, a také novinka na Kratochvilné střelnici – střelba ze vzduchovky na pohled, s výjevy slona či zajíců ze zámku. Prostřelený pohled si mohl každý odnést s sebou, stejně tak jako růži z krepáku, silně navoněnou voňavkou z květů zámecké levandule. Nově byla nainstalována i fontánka v jezírku uprostřed zahrady, kde příchozí kreslili návrhy vodních prvků.

Nebylo by pouti, aby na ni nechyběly stánky s květinami, bylinkami, kořením, knihami, korálky, cukrovím a pečivem, dekorativními výrobky, taškami, rukodělnými výrobky, vedle toho tetování, dílnička … K pouti patří i dobré občerstvení, zastavení a to ať již u piva, grilovaných klobás, či v čajírně - kafírně, placek chačapuri, či něčeho sladkého.

V den pouti byl otevřen jak zámek, tak výstavní síň s obrázky Ondřeje Maška v zahradním pavilonu Markéta, tak zahrada i kaple, kde proběhla mše.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

16:29 Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

Letní program akcí stezky Industry Open startuje v polovině května. Návštěvníkům se po loňském úspěc…