Prachatice: Domovu Matky Vojtěchy je deset

25.09.2022 6:27 | Tisková zpráva

Základní kámen (posvěcený) Domova Matky Vojtěchy byl položen 18.3. A.D. 2010. Otevřen byl v září 2012.

Prachatice: Domovu Matky Vojtěchy je deset
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Desetitisícové Prachatice

Je domovem se zvláštním režimem pro lidi s kognitivní poruchou, především Alzheimerovou chorobou, kteří mají sníženou soběstačnost a jejichž péče vyžaduje pomoc druhé osoby. Kapacita domova je 26 míst.

Mše svatá v Domově Matky Vojtěchy oficiálně zahájila týdenní oslavy desátého výročí domova. Mši svatou celebroval biskup Mons. Martin David z Ostravy, které se zúčastnili nejen pozvaní hosté, ale i obyvatelé domova.

Ředitel prachatického hospice Robert Huneš nezapomněl poděkovat nejen všem přítomným i těm, kteří se nemohli dostavit, ale popřál zařízení neustálou kvalitu poskytovaných služeb a pohodu, která zde vládne. K poděkování se připojila i Sestra Christiana (Boromejky slouží nejen v domově, ale i v hospici, prachatické nemocnci). Vlaďka Veberová, vedoucí DMV zavzpomínala na časy minulé, současné i budoucí a také rozkrojila narozeninový dort. Slavnostního zahájení týdne pro DMV se zúčastnil i starosta města Martin Malý.

K poslechu hrálo a zpívalo trio řádových sester na klávesy, kytaru a flétnu.

Krásně podzimně upravený byl i vstup, kde každého s úsměvem vítala sociální pracovnice Jindřiška Nechutná. Děkujeme za krásné chvíle v domově.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Volač a Klikač okrádají Česko

22:28 Jihlava: Volač a Klikač okrádají Česko

Přednáška zaměřená na ochranu před digitálními útoky se uskuteční v kině Dukla Jihlava ve středu 29.…