Prachatice: Muzeum české loutky a cirkusu slaví pět let své existence

30.05.2011 11:30

V pátek 3. června od 17.00 do 23.00 hodin proběhne v Prachaticích muzejní noc. Po loňském úspěchu řetězového provádění přizvalo Muzeum české loutky a cirkusu také letos studenty prachatické Střední pedagogické školy.

Prachatice: Muzeum české loutky a cirkusu slaví pět let své existence

Národní muzeum působí nejen v Praze, ale také připravuje stálé expozice i krátkodobé výstavy po celé České republice. Muzeum české loutky a cirkusu v Prachaticích slaví v tomto roce páté výročí svého vzniku. Poprvé se veřejnosti otevřelo 18. května 2006. Při příležitosti tohoto výročí muzeum připravilo několik akcí pro děti. Vyhlásilo soutěž, nabízí komentované prohlídky a zve na Muzejní noc.

Od 15. dubna do 13. května proběhla výtvarná soutěž s názvem Nakresli nejhezčí loutku z našeho muzea. Děti ztvárňovaly různými výtvarnými technikami loutku z prachatické expozice, která se jim nejvíce líbila nebo je zaujala. Soutěžilo se ve třech kategoriích podle věku. Muzeum také připravilo pro mateřské školy a žáky prvního stupně základních škol interaktivní prohlídky, při kterých jim průvodcem je vždy jedna z loutek.

Muzejní noc 2011

V pátek 3. června od 17.00 do 23.00 hodin proběhne v Prachaticích muzejní noc. Po loňském úspěchu řetězového provádění přizvalo Muzeum české loutky a cirkusu také letos studenty prachatické Střední pedagogické školy. Návštěvníci se dozvědí, jak vzniká loutka, jaké je to putovat s loutkami po vsích nebo jezdit s cirkusem. Děti si mohou také vyzkoušet některé cirkusové disciplíny a vyrobit si vlastní loutku.

Muzeum je pro návštěvníky otevřeno celoročně, a to denně kromě pondělí, 9.00 - 17.00.

Další zprávy z Prachatic čtěte ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo kultury

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

16:14 Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

Praha, Brno, Bratislava a nyní i Otrokovice mají kvalitní veřejný elektrický kontaktní gril. Novinku…