Prachatice: Nejvíc zaujaly natáčky, kopírák a kaleidoskop

21.10.2018 19:05

Výstava, která v domě Křižovatka u parku, v rámci kampaně 100x jinak, má velký ohlas. Sto vzpomínkových věcí, které sesbírali prachatičtí návštěvníci SeniorPointu, si až do konce října mohou návštěvníci nejen prohlédnout, ale také osahat, vyzkoušet, zavzpomínat.

Prachatice: Nejvíc zaujaly natáčky, kopírák a kaleidoskop
Foto: old.onlinemodule.eu
Popisek: Prachatice

První skupinky ze školy a školní družiny (ZŠ Prachatice, Zlatá stezka 387) navštívily výstavu i s doprovodným programem. Kurátorka výstavy provedla přítomné od historie až po současnost, pak si všichni také o všem společně i s paní učitelkami povídali. Snad úplným objevem pro děti byl kopírák, přes který malovaly, mechanický vysavač, který si vyzkoušely, a kaleidoskop, přes který viděly obrázky krajiny. Překvapením byly i obyčejné natáčky, spony do vlasů.

Zaujalo oblečení na miminka, ale také trenýrky (modré s gumičkami), které nesměly chybět při žádné hodině tělesné výchovy. Na nástěnkách pak návrhy oblečení, staré pohledy a známky (i za 30 haléřů), časopisy a noviny, nebo také fotografie i sto let staré, či rodné listy, udělení domovského práva a mnoho her, které dnes již děti neznají anebo se v nových obalech na pultech jako novinka znova objevují. Upoutala i CÉČKA, nebo deníček s vystříhanými a nalepovanými obrázky herců, zpěváků…

Test, který následoval, měl za cíl vzbudit zájem, nejen o současnost – tedy děti psaly všechny věci, které na výstavě viděly a které neuměly pojmenovat, tak je kreslily a pak také vzbudit zájem o historii (poznat symboly naší země, polohu a podobně). Při otázce „Co vy nyní sbíráte?“, padaly názvy sbírek, jako jsou pohledy, různé příšerky z filmů, autíčka…

Tedy zveme i vás. Ukončení výstavy bude 28. 10. 2018 (výstava poté poputuje do Domova seniorů Mistra Křišťana v Prachaticích). Akce je uspořádána a realizována za podpory města Prachatice a Jihočeského kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Obnovené Kino Čas opět vítá diváky

7:17 Karlovy Vary: Obnovené Kino Čas opět vítá diváky

V uplynulých měsících prošlo kino čas zevrubnou obnovou, největší za posledních 20 let. Kinosál s no…