Prachatice: S babičkou a dědečkem vláčkem na Soumarský most

25.07.2019 9:15

Mezi atraktivní akce v Dětském prázdninovém pase patří již tradičně výlet pod názvem "S babičkou a dědečkem vláčkem na Soumarský most", který pořádá organizace Senioři ČR, MO Prachatice.

Prachatice: S babičkou a dědečkem vláčkem na Soumarský most
Foto: old.onlinemodule.eu
Popisek: Prachatice

Jak sdělila Zdena Hrůzová, vedoucí akce: “Už samotná jízda vlakem byla nejen pro děti, ale i pro rodiče a prarodiče velkým zážitkem. Sbírali jsme účastníky výletu po celé  železniční trati až do Volar a náš zvláštní vagón byl zcela zaplněn. Akce probíhala na vodáckém tábořišti Soumarský most. Největší zájem je vždy o jízdu na kánoi pod dohledem zkušeného vodáckého průvodce Karla Hrůzy, kterou milují nejen děti, ale i babičky. S přispěním nádherného červencového, slunečného počasí všichni soutěžili na vodě i na suchu při hrách, které pro ně organizátoři připravili.

K obědu byl tradiční opečený buřtík a jako desert opečený "maršmeloun". Zajímavým a poučným doplněním akce byla  možnost procházky do šumavského rašeliniště a návštěva plně vybaveného Řopíku v Muzeu pevnostního opevnění  Soumarský most.“

Akce v "Dětském prázdninovém pase" jsou téměř v polovině a k radosti všech prachatických dětí, rodičů a prarodičů je stále velký výběr různorodých aktivit, které připravily  různé prachatické spolky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.