Prachatice: Vliv pandemie na odpadové hospodářství

03.08.2020 12:59

Nouzový stav v důsledku epidemie koronaviru se projevil i v nakládání s odpady, na jeho začátku dokonce některé odpadové firmy uvažovaly o omezení či úplném zastavení sběru a dotřiďování tříděného odpadu.

Prachatice: Vliv pandemie na odpadové hospodářství
Foto: old.onlinemodule.eu
Popisek: Prachatice

V Prachaticích Technické služby zajistili svoz komunálního i tříděného odpadu v plném rozsahu dle harmonogramu svozu. Sběrný dvůr fungoval po vyhlášení nouzového stavu v omezeném provozu pro podnikatelské subjekty, pro občany města zůstal uzavřen po dobu necelých čtyř týdnů. Vzhledem k omezení pohybu občanů a k jejich pobytu v domácnostech došlo k nárůstu produkce komunálních odpadů, což se následně projevilo na zvýšení nákladů na svoz i zpracování odpadů.

V porovnání s rokem 2019 se za měsíce březen a duben náklady navýšily o 350 tisíc korun. Produkce objemného odpadu vzrostla o 50 procent, tříděného odpadu (papír, plast, sklo, kov) o 20 procent, směsného komunálního odpadu o 13 procent.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…