Praha 1: Dny evropského dědictví 2015 již tento víkend

04.08.2015 10:55

Na území Městské části Praha 1 se uskuteční o víkendu 5. a 6. září již osmnáctý ročník akce.

Praha 1: Dny evropského dědictví 2015 již tento víkend
Foto: praha.eu
Popisek: Úřad Městské části Praha 1

MČ Praha 1 garantuje v rámci akce zpřístupnění sedmi objektů. Návštěvníci uvidí nově opravené gotické sklepy v Nerudově ulici, drobné sakrální stavby ve Vojanových sadech a rotundu sv. Václava v Profesním domě na Malostranském náměstí. Rotunda sv. Václava bude exkluzivně otevřena k nahlédnutí poprvé od svého znovuobjevení. Pro návštěvníky jsou také připraveny komentované prohlídky palácem Thurn-Taxisů na Malé Straně. Z důvodu předpokládaného velkého zájmu o prohlídku paláce doporučujeme využít rezervační systém na adrese http://www.praha1.cz/cps/rezervace-thurn-taxisu.html Odkaz na externí stránky, který vám umožní zarezervovat konkrétní dobu prohlídky a vyhnout se tak dlouhému čekání. Zároveň v každém objektu nebude chybět katalog s historií navštíveného místa.

Dny evropského dědictví (European Heritage Days, dále jen EHD) jsou událostí, která probíhá v celé Evropě pod záštitou Rady Evropy. EHD se pravidelně od roku 1991 konají druhý až třetí zářijový víkend a památky jindy nepřístupné jsou zpřístupňovány zdarma nebo jenom za minimální vstupné. Na území Městské části Praha 1 se EHD stalo již tradiční zářijovou akcí, která se těší velké oblibě i pozornosti veřejnosti. Uplynulého ročníku se zúčastnilo bezmála 13 000 návštěvníků.

Detailní informace o letošním ročníku Dnů evropského dědictví po celé ČR naleznete ZDE 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

22:28 Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

Jablonci nad Nisou se ve vysoké konkurenci podařilo obhájit loňské krajské prvenství. Druhou příčku …