Praha 10: Radní podpořili drobné živnostníky. Nezvýšili jim nájem

12.03.2015 14:55

Stovky drobných podnikatelů, kteří si pronajímají nebytové prostory v majetku městské části Praha 10, si mohou oddechnout. Radní v čele se starostkou Radmilou Kleslovou (ANO) totiž dnes rozhodli, že v letošním roce nebudou zvyšovat nájemné v nebytových prostorách. Pro řadu živnostníků to bude doslova záchrana.

Praha 10: Radní podpořili drobné živnostníky. Nezvýšili jim nájem
Foto: prahapress.cz
Popisek: Radnice Prahy 10

Městské části a obce mají ze zákona možnost zvýšit nájemné podle toho, jak se změní index spotřebitelských cen za předcházející rok, tedy inflace. Ta v roce 2014 dosáhla 0,4 procent, o které by nyní radní mohli nájemné zvýšit. Ti se ale rozhodli tak neučinit.

„Jsem s drobnými živnostníky v každodenním kontaktu a vím, že zvýšení nájmu by pro řadu z nich byla velká rána. Pro nás je především prioritou, aby naši občané měli k dispozici kvalitního pekaře, řezníka či samoobsluhu,“ vysvětlila starostka Kleslová.

Podle zástupce starostky Petra Davida by zvýšení nájmů mohlo naopak přispět k tomu, že by radnice na nájemném vybrala méně peněz: „Zvýšený počet výpovědí z nájmu a žádostí o snížení nájemného evidujeme již nyní, valorizace nájmů by situaci ještě zhoršila,“ uvedl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Praha10.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…