Praha 11 má nového radního, do vedení městské části se zapojila ČSSD

17.02.2018 11:42

Zastupitelé MČ Praha 11 na svém 36. zasedání zvolili nového radního, kterým se stal Petr Štefek (ČSSD). Jižnímu Městu má pomoci zlepšit vztahy s metropolí.

Praha 11 má nového radního, do vedení městské části se zapojila ČSSD
Foto: Praha 11
Popisek: Radnice Prahy 11

Dosud sedmičlenná Rada jedenácté městské části rozšířila 15. února své řady o nového kolegu: Zastupitelstvo jím na 36. zasedání zvolilo sociálního demokrata Petra Štefka. Ten je jihoměstským zastupitelem od roku 2014, už druhé volební období však působí ve finančním výboru. Z pozice neuvolněného radního by měl městské části pomoci především zlepšit vztahy s hlavním městem:    

"Doplnění Rady městské části Petrem Štefkem vítám: menšinová Rada funguje už přes rok bez dvou členů a posila je proto bez debat potřeba. Pan Štefek může ještě zlepšit vztahy Prahy 11 s hlavním městem, kde o mnoha věcech, které se týkají jihoměstských občanů, rozhodují jeho straničtí kolegové. Jde především o opravy a navýšení kapacit školek a škol či rekonstrukci sportovišť, tedy dlouhodobě podfinancovanou agendu," uvedl předseda zastupitelského klubu hnutí ANO na Praze 11 a člen Zastupitelstva hl. m. Prahy Ondřej Prokop (ANO). 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.