Praha 13: Senior Akademie poradí, jak se účinně bránit kriminalitě

19.02.2018 16:02

Ze statistického hlediska jsou senioři vůbec nejohroženější skupinou zasaženou kriminální činností. Praha 13 proto opět navázala spolupráci s Městskou policií hl. města Prahy, aby společně zorganizovali druhý ročník úspěšné Senior Akademie, která se zabývá účinnou prevencí kriminality.

Praha 13: Senior Akademie poradí, jak se účinně bránit kriminalitě
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 13

Senior Akademie, nad kterou převzal záštitu zástupce starosty za sociální oblast Pavel Jaroš, je cyklus vzdělávacích programů prevence kriminality, ochrany života, zdraví a majetku zaměřených na seniory. Moderní alternativní metodou, založenou na principu univerzity třetího věku, přednáší strážníci městské policie účastníkům akademie, jak se chovat v krizových situacích, předcházet trestné činnosti nebo jak účinně přivolat pomoc. V rámci programu mohou senioři a zdravotně postižení občané s trvalým pobytem v Praze 13 a v Praze – Řeporyjích absolvovat celkem třináct přednášek, které se budou konat pravidelně každou středu v obřadní síni radnice od 14 do 16 hodin.

Program akademie je tematicky zaměřen na řadu oblastí. Účastníci se dozvědí více o zajištění osobního bezpečí, zabezpečení majetku, o finanční gramotnosti, kriminalistice, základech první pomoci, obraně proti podvodníkům nebo domácímu násilí či o povinnostech při chovu psů apod. Součástí cyklu je také návštěva Muzea Policie České republiky, Psího domova v Tróji nebo Centrálního operačního střediska městské policie.

Slavnostní zahájení Senior akademie proběhne 21. února za účasti starosty Prahy 13 Davida Vodrážky a jeho zástupce Pavla Jaroše. „Senioři se snadno stávají oběťmi trestné činnosti. Jejich bezpečí a ochrana je pro nás jednou z priorit, proto jsem rád, že jsme znovu navázali spolupráci s městskou policií a projekt Senior Akademie bude znovu zrealizován,“ řekl starosta David Vodrážka.

Projekt prevence kriminality Senior akademie probíhá v rámci aktivit místní Agendy 21 a je realizován zdarma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…