Praha 2: Místostarosta vyjednal posun oprav Vinohradské třídy

19.03.2018 14:31

Místostarosta Prahy 2 pro oblast dopravy Jan Korseska inicioval jednání s náměstkem pražské primátorky Petrem Dolínkem. Dosáhl odkladu prací a změnu harmonogramu, aby nedošlo k podobnému dopravnímu kolapsu jako na Žižkově.

Praha 2: Místostarosta vyjednal posun oprav Vinohradské třídy
Foto: Praha2.cz
Popisek: Praha 2

Rekonstrukce Vinohradské třídy se připravuje již téměř pět let. Výsledkem všech příprav je absolutní nekoordinace celé stavby. V únoru tohoto roku se radní městské části Praha 2 dozvěděli, že má proběhnout v letošním roce rekonstrukce inženýrských sítí a tramvajové tratě, která je údajně v kritickém stavu. První etapa se měla týkat části od Španělské ulice směrem k náměstí Jiřího z Poděbrad. Následná rekonstrukce vozovek a chodníků není do dnešního dne vyprojektována, což je alarmující. S takovým postupem příprav staveb nemůže MČ souhlasit.

Proto místostarosta Prahy 2 pro oblast dopravy Jan Korseska inicioval jednání s náměstkem pražské primátorky Petrem Dolínkem. „Vzhledem ke kritické situaci, jež nastala po uzavírce Husitské třídy, jsme museli navrhnout změny v etapách oprav Vinohradské třídy, které náměstek Dolínek přijal,“ uvedl Korseska.

Vinohradská třída patří mezi nejdůležitější komunikační spoje v hlavním městě. Rekonstrukce zasáhne tříkilometrový úsek od křižovatky s Legerovou ulicí až do křižovatky Vinohradská X Jana Želivského. Dokončení bylo původně plánováno ke konci roku 2020. Celkové náklady rekonstrukce tramvajové trati a ulice se pohybují v rozmezí 548 až 610 milionů korun. Vinohradská třída v současné době supluje spojení mezi centrem města a Žižkovem kvůli opravám v Husitské ulici.

Vinohradská třída měla být uzavřena od letošního jara, a to postupně směrem od Muzea k ulici Jana Želivského. „To by však znamenalo naprostý kolaps v centru Prahy. Proto bude Vinohradská třída opravována naopak od horní části, tedy od Želivského dolů, s možným odkladem počátečních prací. K opravám v té části Vinohradské, která patří Praze 2, by měl magistrát přistoupit až letos v říjnu, kdy už se snad dopravní situace v Praze zklidní,“ vysvětlil místostarosta Korseska.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

10:23 Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

Z Přerova na Bumbálku cyklobusem – a zpátky už v sedle kola! Také letos zajišťuje město tuto oblíben…