Praha 2: Nádraží Vyšehrad by se mohlo stát sídlem Muchovy Slovanské epopeje

12.05.2019 12:47

Praha 2 se dlouhodobě snaží o záchranu historické budovy nádraží Vyšehrad, avšak bez pomoci magistrátu jsou její možnosti omezené.

Praha 2: Nádraží Vyšehrad by se mohlo stát sídlem Muchovy Slovanské epopeje
Foto: Praha2.cz
Popisek: Praha 2

„Budova bohužel stále chátrá a děje se tak zčásti možná i proto, že není jasné její budoucí využití po případném odkupu. Městská část Praha 2 proto navrhuje, aby se krásná secesní budova stala sídlem secesního skvostu – Slovanské epopeje Alfonse Muchy,“ uvedla starostka Prahy 2 Jana Černochová.

Praha 2 také usiluje o kultivaci oblasti náplavky a celého Podskalí, i z tohoto důvodu se jedná o příhodné spojení. Pro umístění Slovanské epopeje právě v objektu nádraží pak hovoří nejen poloha nádraží Vyšehrad v centru metropole, ale i poměrně dobrá dopravní dostupnost místa, a to jak MHD, tak vlakem poté, co bude vybudována zastávka vlaků Výtoň.

„Samozřejmě se nabízí i spojení bájného místa starých Slovanů – královského sídla Vyšehradu – se Slovanskou epopejí. Je to ambiciózní nápad, ale pokud by vše ve spolupráci s magistrátem vyšlo, neumím si pro Muchovo dílo představit lepší místo,“ dodala Jana Černochová.

Radní Prahy 2 doufají, že odkup nádraží Vyšehrad za jasným a předem daným účelem celorepublikového významu už magistrát hlavního města Prahy opravdu neodmítne. A jsou připraveni přispět k potřebné kupní částce z rozpočtu městské části.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…