Praha 2: Vandalové poničili výsadbu stromů Sluneční stráně

25.11.2019 15:36

Neznámý vandal poškodil mladé stromky v parku Folimanka v lokalitě tzv. Sluneční stráně, Praha 2 podává trestní oznámení.

Praha 2: Vandalové poničili výsadbu stromů Sluneční stráně
Foto: Praha2.cz
Popisek: Praha 2

Městská část Prahy 2 byla prostřednictvím sociálních sítí upozorněna na případ vandalismu v parku Folimanka, v lokalitě tzv. Sluneční stráně, poblíž zdi Bastionu. V současné době probíhá dokumentace celé věci, kterou spolu s vyčíslením škody předá Praha 2 policii. Zároveň městská část požádala strážníky městské policie o zvýšení dohledu v parku.

„Sluneční stráň se díky rozsáhlé revitalizaci v roce 2017 stala oblíbenou a vyhledávanou odpočinkovou lokalitou nejen občanů Prahy 2, ale i mnoha návštěvníků a turistů. Součástí tehdejšího projektu byly terénní a sadové úpravy, realizace stezky podél barokního Bastionu a vybudování odpočinkových teras a chodníků, doplněných parkovým mobiliářem – lavičkami, osvětlením, odpadkovými koši a pítkem. Takovéto jednání je proto pro mě zcela nepochopitelné a neakceptovatelné,“ uvedl rozhořčeně Václav Vondrášek, místostarosta Prahy 2 pro oblast životního prostředí, oblast výstavby a územního rozvoje a oblast památkové péče.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Chemický postřik proti plevelu

13:37 Kolín: Chemický postřik proti plevelu

Město Kolín informuje své obyvatele o harmonogramu chemického postřiku proti plevelu.