Praha 2: Vinobraní v Grébovce začíná, přijďte v pátek a v sobotu na burčák

19.09.2018 19:53

Lisováním prvních hroznů začala příprava letošního burčáku z vinohradu Grébovka. Ochutnat jej budou moci návštěvníci tradičního Vinobraní na Grébovce, které začne tento pátek 21. září 2018 na náměstí Míru a vyvrcholí v sobotu 22. září 2018 v Havlíčkových sadech.

Praha 2: Vinobraní v Grébovce začíná, přijďte v pátek a v sobotu na burčák
Foto: Praha2.cz
Popisek: Praha 2

Již 12. ročník nejoblíbenějšího vinobraní v Praze láká na koncerty Tonyi Graves a Anny K., chybět nebude ani cimbálovka. Vinobraní nabídne zábavu pro celou rodinu a především ohlédnutí za 100 lety samostatné republiky. Akci pořádá městská část Praha 2.

Burčák z Prahy i vína ze světa

„Nejoblíbenějšího pražského vinobraní se letos zúčastní 40 českých a moravských vinařství a vinoték, návštěvníci budou moci ochutnat přívlastková vína, tichá i šumivá, specialitou bude perleťové víno,“ shrnuje starostka Prahy 2 Jana Černochová. Burčák nabídne polovina zastoupených vinařství, již tradičně bude možné ochutnat burčák z historické vinice Grébovka. Pro letošní ročník vinobraní se z tohoto vinohradu připravuje 750 litrů bílého burčáku odrůdy Müller Thurgau a 750 litrů červeného burčáku odrůdy Dornfelder. Zahnat hlad, nebo jen tak potěšit chuťové pohárky, můžete francouzskými lahůdkami, kachními specialitami, burgery, delikátními sýry a pochoutkami z řecké, španělské či peruánské kuchyně. Jako sladkou „tečku“ si můžete dát rolovanou zmrzlinu, valašské frgále či mandlovou kávu. Celkem bude na výběr z více než stovky stánků včetně těch s ukázkami tradičních řemesel.

Program v duchu oslav státnosti

V pořadí již 12. ročník Vinobraní na Grébovce se letos zaměří na významné „osmičkové“ události československé historie. S minulostí vás seznámíme v nejrůznějších soutěžích: můžete poznávat kostýmované historické osobnosti, které budou kolem vás korzovat Grébovkou, nebo si otestujte své znalosti dějepisu v kvízu. Pokřtěna bude nová historická publikace, kterou městská část vydala k letošním osmičkovým výročím a věnovala ji hrdinům pocházejícím z Prahy 2. V parku bude umístěna velkoformátová výstava s názvem Prˇi´beˇhy 20. století, připravená spolkem Post Bellum.

Hudebním vyvrcholením sobotní akce budou koncerty zpěvaček Tonyi Graves a Anny K. Ve Viničním altánu proběhnou taneční lekce swingu a zazní dobová hudba. Pátek 21. 9. 2018 bude patřit pražské Cimbálové muzice Štěpána Hanuše.

Pro dětské návštěvníky je určena zóna Domu dětí a mládeže Prahy 2, kde proběhnou divadelní představení, výtvarné dílny a další zábavné aktivity s návazností na historii včetně speciální Viniční stezky.

Praktické informace pro návštěvníky

Vstup na akci je zdarma. Možnosti dopravy: doporučujeme využít spojů MHD. V pátek 21. 9. 2018, náměstí Míru – zastávka metra A, zastávky tramvaje. Sobota 22. 9. 2018, Havlíčkovy sady – zastávka tramvaje Nádraží Vršovice, Krymská. Kompletní program najdete ZDE. Pro aktuální informace sledujte weby ZDE a ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…