Praha 2: Výsledek ankety potvrdil, že lidé sdílené elektrokoloběžky nechtějí

19.08.2019 18:46

Městská část Praha 2 uzavřela anketu o dopravě, v níž zjišťovala názor svých obyvatel na to, zda chtějí či nechtějí na území dvojky sdílené elektrokoloběžky. Výsledek hlasování je jednoznačný: obyvatelé Prahy 2 na území dvojky elektrokoloběžky nechtějí. Potvrdilo se tak, že postoj městské části, která společnosti Lime neustupuje, se shoduje s názorem většiny obyvatel Prahy 2.

Praha 2: Výsledek ankety potvrdil, že lidé sdílené elektrokoloběžky nechtějí
Foto: Praha2.cz
Popisek: Praha 2

Anketu, která probíhala po celý měsíc červenec, vyhlásila městská část Praha 2 v radničním měsíčníku Noviny Prahy 2, kde byl otištěn anketní kupon. Celkem od 1. do 31. července hlasovalo 396 Pražanů, kteří odpovídali na otázku, zda chtějí sdílené elektrokoloběžky v ulicích Prahy 2. Z tohoto počtu 306 hlasujících zakroužkovalo odpověď NE, 82 hlasovalo pro ANO, 8 hlasů bylo neplatných (nezakroužkována žádná odpověď).

„Jsme první městská část, která se ptá svých obyvatel na jejich názor ohledně sdílených elektrokoloběžek. Výsledek ankety není překvapením, z reakcí našich obyvatel vím, že mnohým vadí, když se elektrokoloběžky povalují na různých místech a jezdí se na nich po chodnících mezi chodci,“ říká místostarosta Prahy 2 Jan Korseska, v jehož gesci je oblast dopravy.

Provoz sdílených elektrokoloběžek není v současnosti povolen

Výsledek ankety není pro městskou část závazný, ale určitě jej zohlední při dalších jednáních se společností Lime, provozovatelem elektrokoloběžek. Vedení městské části Praha 2 bude jednat s firmou Lime, zástupci Magistrátu hl. m. Prahy a Městské policie o tom, jak zajistit urychlené odstraňování neoprávněně zaparkovaných koloběžek na území Prahy 2. Dále bude trvat na svém zásadním požadavku, kterým je doložení písemné dohody společnosti Lime se Sjednocenou organizací nevidomých a slabozrakých České republiky o způsobu provozování s ohledem na jejich potřeby. A druhým dokumentem, který požaduje městská část, je osvědčení od Ministerstva dopravy a PČR že sdílené elektrokoloběžky jsou technicky vybavené pro provoz na silnicích pro motorová vozidla.

Provoz sdílených elektrokoloběžek není v současnosti v Praze 2 povolen. V praxi to znamená, že by na jejím území neměla být zaparkována ani jediná, společnost Lime to však nedodržuje. Městská část Praha 2 na tuto skutečnost nyní upozornila Magistrát hl. m. Prahy a iniciuje tím nastavení závazných pravidel pro provoz sdílených elektrokoloběžek. První sdílené elektrokoloběžky se v ulicích Prahy 2 objevily na podzim loňského roku poté, co jejich provozovatel jednal s pražským magistrátem bez vědomí městské části.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.