Praha 2: Výstava Sametové vzpomínky

24.11.2019 9:31

V pátek 22. listopadu 2019 byla v galerii Novoměstské radnice v Praze 2 oficiálně zahájena výstava SAMETOVÉ VZPOMÍNKY, která je vyústěním výtvarné soutěže žáků a studentů uměleckých škol v rámci letošního 4. ročníku festivalu Víno a umění Praha věnovaného 30. výročí sametové revoluce.

Praha 2: Výstava Sametové vzpomínky
Foto: Praha2.cz
Popisek: Praha 2

Mladí umělci tvořili soutěžní práce se zadáním „Jak vnímám Sametovou revoluci“. Nejúspěšnější díla ve třech věkových kategoriích budou vystavena v Novoměstské radnici až do 19. prosince a po té se stanou součástí putovní výstavy v rámci ČR i v zahraničí.  

„Praha 2 si letos připomíná 30. výročí sametové revoluce a 50. výročí sebeobětování Jana Palacha celou řadou společenských akcí. Výtvarnou soutěž Sametové vzpomínky považujeme za důležitou součást těchto vzpomínkových akcí a příležitost k zapojení mladé generace, která tak využila možnost prostřednictvím výtvarných děl vyjádřit své myšlenky a postoje k důležitému celospolečenskému tématu,“ uvedl Jan Korseska, místostarosta Prahy 2, která je spolupořadatelem akce.

Festival samotný, jehož pořadatelem je nezisková organizace Víno a umění, z.s., se koná pod záštitou předsedy Svazu měst a obcí ČR Františka Lukla ve dnech 22. a 23. listopadu 2019.

Více informací naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Část Vrbenské ulice čeká kompletní obnova, náhradní MHD je zajištěna

7:37 České Budějovice: Část Vrbenské ulice čeká kompletní obnova, náhradní MHD je zajištěna

V květnu začne kompletní rekonstrukce 230 metrů dlouhého úseku ulice Vrbenská v místě od křižovatky …