Praha 2 oslaví 100 let republiky v Divadle na Vinohradech

04.10.2018 15:18

V neděli 7. října od 19 hodin ožije vinohradská scéna nejslavnějšími českými swingovými melodiemi při galakoncertu Pocta českému swingu aneb Hledáme písničku pro všední den. Průřez několika obdobími swingu pořádá Praha 2, koncert je jednou z akcí, kterými městská část slaví stoleté výročí republiky.

Praha 2 oslaví 100 let republiky v Divadle na Vinohradech
Foto: Praha2.cz
Popisek: Praha 2

Pro městskou část koncert organizuje umělecká agentura Petra Soviče, který je nejmladším zpívajícím kapelníkem v České republice. Jeho orchestr Golden Big Band Prague bude také jedním ze dvou velkých těles, jež na koncertu zahrají.

„Jsme rádi, že se nám podařilo projekt takového rozměru realizovat, a to navíc v krásném a důstojném prostředí Divadla na Vinohradech. Koncert byl týdny předem vyprodán a já pevně doufám, že všichni posluchači odejdou spokojeni, protože se na naší oslavě objeví opravdové hudební osobnosti,“ uvedl místostarosta Prahy 2 Jan Korseska. Připomněl, že městská část nezvolila swing náhodou, protože roky podporuje obdobné akce, například swingový festival v Národním domě na Vinohradech či swingový večer v Radiopaláci.

Nedělní galakoncert Prahy 2 nabídne ucelený přehled vývoje české swingové hudby od doby první Československé republiky, přes poválečné období až do zlaté éry šedesátých let. Za doprovodu orchestrů Golden Big Band Prague a Ježkovy stopy Lukáše Jadrníčka vystoupí na koncertu Ondřej Ruml, Markéta Konvičková, Josef Zíma, Dasha, Jitka Zelenková, Václav Noid Bárta, Leona Machálková, Petr Bende, Kateřina Brožová, Antonín Gondolán, Pavlína Filipovská, Dáša Zázvůrková, Sestry Ježkovy, Kryštof Krhovják, Radka Fišarová, Zuzana Vlčeková a další. Hudební vzpomínky budou věnovány například Janu Werichovi, Arnoštu Kavkovi, Ince Zemánkové, Vlastě Průchové, Evě Pilarové, Richardu Adamovi, Yvettě Simonové, Karlu Gottovi, Waldemaru Matuškovi, Karlu Hálovi a dalším. Kromě zpěváků se bude vzpomínat také na populární muzikanty, jakými byli Jaroslav Ježek, Karel Krautgartner, Karel Vlach, Gustav Brom, Vlastimil Hála, Jiří Šlitr aj.

Večerem provedou moderátoři Signál Rádia Petr Sovič a Luboš Dvořák, uvedou slavné swingové taneční hity jako Jen pro ten dnešní den, Slunečnice, Už nikdy víc milovat nebudu, Šaty dělaj člověka, Prostý lék, Ach ta láska nebeská, Motýl, Oči má sněhem zaváté, Jezdím bez nehod, Je nebezpečné dotýkat se hvězd, Černá kára, O nás dvou, Tak abyste to věděla, Mám malý stan, Babeta a další. Písně zazní jak v původním, tak také v moderním aranžmá. Celý program doplní swingoví tanečníci a velkoplošná projekce. Hlavním mediálním partnerem koncertu je Signál Rádio.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český Krumlov: Na úřad s občankou v mobilu

7:04 Český Krumlov: Na úřad s občankou v mobilu

V lednu byly spuštěny eDoklady – aplikace, která v zabezpečené formě obsahuje občanský průkaz. Posky…