Praha 2 poskytne slevy nájemcům nebytových prostor

12.06.2020 10:13

Radní Prahy 2 na svém jednání v pondělí 8. června navázali na své rozhodnutí ze 14. dubna 2020, kdy schválili podporu podnikatelům a živnostníkům, na které dopadla krizová opatření vlády v souvislosti s nařízeným nouzovým stavem, ve formě slevy z nájmu nebytových prostor a prostor pronajatých v obecním zájmu, svěřených do správy městské části Praha 2.

Praha 2 poskytne slevy nájemcům nebytových prostor
Foto: Praha2.cz
Popisek: Praha 2

Rada nově schválila, že sleva na nájemném bude poskytnuta nájemcům při splnění přesně definovaných podmínek a v souladu s připravovaným vládním programem COVID – NÁJEMNÉ.

„Reagujeme tím na rozhodnutí Vlády ČR, jímž chce podpořit nájemce nebytových prostor určených k podnikání a prostor pronajatých v obecním zájmu, kteří byli mimořádnými opatřeními dotčeni a byla jim jejich činnost znemožněna nebo podstatně ztížena. Jelikož vládní podpora přichází s velkým zpožděním, bylo zapotřebí původní usnesení revokovat. Naším cílem je zajistit pro podnikatele s provozovnou na Praze 2 co nejvyšší možnou podporu,“ uvedl místostarosta pro oblast správy majetku Michael Grundler.

Zmíněná sleva z nájmu, jejíž celková výše se bude rovnat výši jednoho měsíčního nájemného, se může týkat okolo 200 provozoven z Prahy 2. Nájemci musí v případě zájmu podat žádost o poskytnutí slevy z nájemného v prostorách pronajatých od městské části Praha 2 nejpozději do 30. června 2020.

Podmínky pro podání žádosti a formulář žádosti jsou k dispozici ZDE.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Začíná stavba vodovodu a kanalizace v Malesicích, hotovo bude do léta 2027

19:27 Plzeň: Začíná stavba vodovodu a kanalizace v Malesicích, hotovo bude do léta 2027

Plzeňská vodárna zahájila stavbu kompletní realizace nové veřejné infrastruktury v plzeňském městské…