Praha 2 předala zdravotníkům VFN v Praze balíčky dobrot a poděkovala za jejich práci

31.03.2021 14:05

Starostka Prahy 2 Jana Černochová a místostarostka Alexandra Udženija v úterý poděkovaly zdravotníkům Všeobecné fakultní nemocnice v Praze za dosavadní spolupráci a vynikající koordinaci očkování seniorů a předaly jim obrázky od dětí a dobroty od sponzora – společnosti Nestlé Česko, s. r. o.

Praha 2 předala zdravotníkům VFN v Praze balíčky dobrot a poděkovala za jejich práci
Foto: prague.eu
Popisek: Novoměstská radnice

Bezpečí a zdraví občanů Prahy 2 jsou po celou dobu pandemie prioritou radnice. Proto se již na začátku ledna rozhodla, že nebude spoléhat na centrální registr očkování, ale půjde vlastní cestou.

Anketa

Přivolali byste policii na shlukující se a popíjející spoluobčany?

30%
70%
hlasovalo: 12902 lidí

Navázala na dlouhodobou vynikající spolupráci s Všeobecnou fakultní nemocnicí v Praze, která v druhé městské části sídlí, a vsadila na přímou komunikaci se svými seniory. Zřídila bezplatnou registrační linku 800 600 604, na které zájemce o očkování eviduje, a hotové seznamy pak předává zdravotníkům.

„Žádné poděkování nemůže být dost velké na to, aby vyjádřilo moji úctu k práci zdravotníků, kteří nám pomáhají s očkováním. Panu řediteli Davidovi Feltlovi a celému zdravotnickému týmu patří můj obrovský obdiv a poděkování, protože jsou to opravdu profesionálové na svém místě, protože jsme právě díky nim zajistili očkování našim seniorům bez zbytečných front a stresu. Díky naší spolupráci s Všeobecnou fakultní nemocnicí se více než dva a půl tisíce lidí cítí bezpečněji,“ říká starostka Prahy 2 Jana Černochová.

„Naše infolinka i nadále zvoní bez přestání. Vedle seniorů byli mezi prvními naočkováni také klienti a zaměstnanci našeho Centra sociálních služeb i učitelé a zaměstnanci mateřských a základních škol, a v očkování stále pokračujeme. Když je potřeba, pomůžeme i hůře pohyblivým občanům a zajistíme pro ně odvoz, nebo osobní asistenci. Chci moc poděkovat společnosti Nestlé Česko, která připravila balíčky dobrot pro zdravotníky očkovacího centra jako poděkování za jejich skvělou práci. Možná jim to i pomůže se alespoň na chvíli odreagovat od každodenního neustálého stresu,“ dodává místostarostka Prahy 2 Alexandra Udženija, která má na starosti sociální oblast.

„Jsem rád, že radnice Prahy 2 vnímá naši nemocnici jako partnera, na kterého se může kdykoli spolehnout. Fungujeme spolu dobře v dobách normálních, a o to více mne těší, že společně umíme překonávat i tuto nelehkou dobu covidovou a udělat tak maximum pro ochranu zdraví obyvatel Prahy. S dvojkovou radnicí společně konzultujeme i rozvoj Všeobecné fakultní nemocnice a máme radost, že naše plány mají jejich podporu. Dodává nám to sílu pro neustálé zlepšování kvality zdravotní péče o naše pacienty,“ poděkoval ředitel Všeobecné fakultní nemocnice v Praze prof. MUDr. David Feltl, Ph.D., MBA.

VFN v Praze a radnici Prahy 2 spojuje dlouhodobé partnerství. Nemocnice také ocenila radnici Prahy 2 jako nejlépe spolupracující organizaci v roce 2020. Městská část Praha 2 nabídla zdravotníkům, že zajistí místo pro jejich děti v dětských skupinách, vedení Prahy 2 a zaměstnanci úřadu podpořili VFN také dobrovolným dárcovstvím krve.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

22:09 Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

Frýdek-Místek zaplatí zubařům, kteří budou sloužit pohotovostní služby. Po měsících jednání se zřizo…