Praha 2 revitalizuje okolí kostela sv. Ludmily

11.08.2021 13:19

Radnice tak navazuje na předchozí revitalizace parku, které proběhly v letech 2002 a 2010. Stavební a sadovnické práce na náměstí Míru budou pokračovat až do května příštího roku.

Praha 2 revitalizuje okolí kostela sv. Ludmily
Foto: Praha2.cz
Popisek: Praha 2

„Plánovanou revitalizací projdou parkové komunikace ve východní části náměstí a především sadové plochy přilehlé ke kostelu. Současně dojde k rozšíření stávajícího závlahového systému. Jedním z impulzů probíhající renovace byl i dlouhodobě neutěšený stav zeleně u výstupu z metra,“ uvedl k záměru radnice Václav Vondrášek, místostarosta Prahy 2 pro oblast životního prostředí, výstavby, územního rozvoje a památkové péče.

Kromě předláždění rozpadlé a propadlé mozaikové dlažby budou stávající pěšiny z asfaltu a zámkové dlažby nahrazeny pražskou mozaikou, osazeny novými žulovými krajníky a dojde i k repasování stávajícího mobiliáře (laviček). V blízkém okolí kostela bude položena nová dlažba z původní mramorové mozaiky a okolní zeleň bude chráněna kovovým plůtkem.

V rámci realizace sadových úprav dojde k odbornému ošetření dřevin, založení nových trvalkových záhonů jak před kostelem, tak za kostelem sv. Ludmily, vysazení nových keřů (šeřík zakrslý, magnolie, šeřík obecný, jalovec polehlý) a k rekultivaci travní plochy s volnou výsadbou (krokus – směs barev). Trvalkový záhon za kostelem sv. Ludmily je navržen s kombinací cibulovin, sladěn do lila - fialové barvy. Záhon bude po celé vegetační období velmi atraktivní, protože tvary květů a celkový vzhled se navzájem bude rychle měnit.

Současně dojde k rozšíření stávajícího závlahového systému.

Náklady na stavební a sadovnické práce činí včetně daně z přidané hodnoty celkem 8 458 721 Kč.

Předchozí částečná rekonstrukce parku proběhla v roce 2002, v roce 2010 došlo k rozšíření závlahového systému a doplnění mobiliáře parku. Poblíž parku byly Instalovány i podzemní kontejnery na tříděný odpad.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…