Praha 2 vysadí v parcích 46 nových dřevin

05.11.2019 15:36

Výsadba v parcích s následnou odbornou pětiletou péčí nahradí stromy pokácené nebo zničené vichřicí. Jde o normové školkařské výpěstky, které budou dodány s kvalitním balem a zapěstovanou korunou.

Praha 2 vysadí v parcích 46 nových dřevin
Foto: Praha2.cz
Popisek: Praha 2

„Celá městská část Praha 2 je v památkově chráněném území. Péči o zeleň, která je svěřena do správy městské části, o rozloze 58,7 ha, považujeme za samozřejmost. Nově vysazené dřeviny nahradí ty, které byly poškozeny nebo vyvráceny, či musely být pokáceny,“ uvedl místostarosta Prahy 2 pro oblast životního prostředí Václav Vondrášek.

Nové dřeviny budou vysazeny například v Havlíčkových sadech (10 ks), Riegrových sadech (7 ks), na Folimance (9 ks) a v Sadech Svatopluka Čecha (4 ks). Výsadba bude provedena do 30. 11. 2019.

Tato výsadba se netýká uličních stromořadí, která mají dva správce – Lesy hl. m. Prahy, a. s., a Technická správa komunikací hl. m. Prahy, a. s.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…