Praha 22: Cinknul radní Semeniuk zakázku? Mimořádné zastupitelstvo rozhodne o jeho osudu

18.09.2018 20:38

V reakci na zveřejněnou zprávou o obvinění radního Petra Semeniuka za rekonstrukci zámku Kuks iniciovala opozice svolání mimořádného zasedání.

Praha 22: Cinknul radní Semeniuk zakázku? Mimořádné zastupitelstvo rozhodne o jeho osudu
Foto: IPR Praha
Popisek: Praha

Na něm bude zastupitelstvo městské části jednat o setrvání pana Semeniuka v Radě a zároveň bude požadovat provedení forenzního auditu u všech zakázek v posledním volebním období. Hrozí totiž riziko, že předražená obnova Kuksu nebude jediná.

Že nejsou všechny zakázky na Praze 22 v pořádku, na to opozice upozorňuje dlouhodobě. Nedávno jednu takovou zmínil Ondřej Kallasch, zastupitel na MČ Praha 22, který sedí i v zastupitelstvu hlavního města Prahy. Problém detailně popsal na svém youtubovém kanálu Hájecký cyklista. Stezka pro cyklisty a chodce, která spojuje Hájek u Uhříněvsi s kopcem Jankov, byla předražená. Radnice za realizaci 400 metrů asfaltového povrchu v poli zaplatila 5,2 milionů korun. Konkrétněji: 4,3 milionu stála stavba stezky, 900 tisíc pak kácení dřevin. V nejbližší době by se měla na webové stránce Praha22.cz objevit kompletní dokumentace k uvedené zakázce. Kallasch si dokumentaci vyžádal.

Ačkoliv radnice vydala prohlášení, že kauza se zámkem Kuks je čistě osobní záležitost pana Semeniuka, opozice bude na Praze 22 požadovat prověření všech zakázek. „Odhaduji, že se zjistí pochybení minimálně u zakázky na stavbu smíšené stezky už jen proto, že firma Archdozor vznikla celkem nedávno a jediné aktivity, které má, jsou právě na Praze 22. Obávám se tedy, že je to pouze prázdná schránka, která zakázky rozděluje mezi subdodavatele a tak není jasné kdo vlastně nakonec peníze inkasuje,“ uzavírá své podezření Kallasch.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…