Praha 5: Babí léto v Komunitním centru Prádelna

15.09.2018 9:30

"Horké prázdninové měsíce jsou za námi a pomalu nastává babí léto, s jehož příchodem končí letní program a Komunitní centrum Prádelna v Holečkově ulici otvírá další sezónu a zimní semestr vzdělávacích kurzů pro seniory. Zároveň se zde v tuto dobu, konkrétně ve dnech 18. až 20. září, uskuteční akce Community Days aneb Dny, kdy pomáháme, letos již počtvrté," říká radní Petr Lachnit.

Praha 5: Babí léto v Komunitním centru Prádelna
Foto: Praha 5
Popisek: Komunitní centrum Prádelna

Community Days patří k již tradičním akcím, kdy během tří dnů pracovníci Pivovarů Staropramen pomáhají vybraným místním organizacím, které fungují ve prospěch obyvatel dané lokality, v našem případě Prahy 5. Pro vybrané organizace je to obrovská pomoc a podpora, neboť Staropramen kromě samotných pracovníků, kterých se během těch tří dnů vystřídá přes třicet, také finančně podpoří nákup potřebného materiálu a vybavení na samotnou akci. Přípravu prací, dopravu materiálu a pomůcek a samotnou koordinaci jednotlivých činností zajišťují zaměstnanci komunitního centra. V předchozích ročnících této akce byly v Komunitním centru Prádelna opraveny a vymalovány suterénní prostory počítačové učebny, vytvořena nová jazyková učebna, vymalovány všechny místnosti, vybudovány úložné prostory, zrealizovány projekty Závěsné komunitní zahrady, Freeshopu, PC pointu a venkovního posezení – parkletu. Letos je v plánu kromě jiného vybudování nové kuchyňky v přízemí, která bude sloužit především k přípravě nápojů a občerstvení pro návštěvníky jiných prostor nežli Klubovny, aby nerušili tam probíhající aktivity.

„Vytíženost prostor komunitního centra je nemalá, tudíž dochází občas k vyrušování při využívání společné kuchyňky v klubovně. Například zde probíhá jazykový kurz a zároveň se cvičí v tělocvičně, logicky žízniví cvičenci pak ruší při výuce. Vytvoření nového zázemí pro občerstvení tak bude jistě přínosem ke komfortu všech návštěvníků,“ vysvětluje Petr Lachnit, který se věnuje z dikce radního MČ Praha 5 pro sociální oblast kromě jiného tematice komunitních center. „Community Days představují skvělý příklad spolupráce jedné z nejvýznamnějších místních firem s naším komunitním centrem, která přináší prospěch všem návštěvníkům centra, tudíž zejména seniorům naší městské části. Jsem rád, že se stále vyvíjí k oboustranné spokojenosti.“

Kromě výše zmiňovaných tří dnů, kdy bude centrum pro veřejnost zavřeno, samozřejmě probíhá zářijový program. Zajímavá je především výstava Pavla Kantorka a s ní související setkání s Miriam Kantorkovou, které se kionalo 5. září 2018. Na sobotu 15. září 2018 pak sami obyvatelé sousedství Komunitního centra Prádelna přichystali již druhý ročník Sousedské slavnosti. Opět se odehraje v parku u komunitního centra, lidé, žijící v okolí, dostanou možnost navzájem se potkat a dát do řeči. Zajištěný je hudební, divadelní a literární program, je možné zahrát si pétanque a jiné hry, zapojit se do výtvarné dílny, k dispozici budou dva grily... Akce se ponese v duchu: Jaké si to uděláme, takové to bude! Vstup volný, veselou náladu a vlastní občerstvení přineste s sebou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Praha 2 má nový poesiomat

19:06 Praha 2 má nový poesiomat

Návštěvníci Sadů Svatopluka Čecha na Vinohradech mají od včerejšího dne novou atrakci – hrací skříňk…