Praha 5: CSOP Praha 5 zahájilo provoz dvou dětských skupin Na Hřebenkách

10.01.2022 8:38 | Tisková zpráva

„Od 1. ledna 2022 provozuje příspěvková organizace Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5 (dále jen „CSOP Praha 5“) dvě dětské skupiny Hřebenka, které nahradily dosavadní jesle Hřebenka. Tyto dvě dětské skupiny jsou zaevidovány Ministerstvem práce a sociálních věcí,“ uvedl radní JUDr. Petr Lachnit.

Praha 5: CSOP Praha 5 zahájilo provoz dvou dětských skupin Na Hřebenkách
Foto: Praha 5
Popisek: Jesle na Hřebenkách v Praze 5

CSOP Praha 5 provozovalo na městské části Praha 5 historicky nejstarší jesle. Péče o děti ve věku od 15 měsíců do 3 let zde byla poskytována do konce roku 2021 na základě živnostenského oprávnění. Od nového roku se jesle Na Hřebenkách transformovaly do dvou dětských skupin.

Novela zákona o dětských skupinách přinesla a stanovila řadu nových povinností pro provoz dětských skupin. Od maximálního počtu dětí a jejich věku, s tím odpovídajícího počtu pečujících osob a jejich odborné způsobilost, technických a hygienických požadavků na prostory a provoz, stravování, financování až po kvalitu poskytovaných služeb v oblasti péče o děti a naplňování jejich potřeb, koncepci výchovy a péče se stanovením vnitřních pravidel a plánu péče.

Pro rodiče, kteří se potřebují vrátit do práce, vznikla možnost vybrat si z alternativ, kam své dítě v místě bydliště a okolí dají. Praxe ukazuje, že někdy se nedaří dítě umístit z kapacitních důvodů v mateřské škole, nebo i nízký věk dítěte sehrává bohužel negativní roli.

Anketa

Jste pro zrušení Benešových dekretů?

1%
98%
hlasovalo: 20548 lidí

Dětské skupiny Hřebenka I a Hřebenka II se nacházejí v dostupné, nádherné a klidné lokalitě, plné zeleně, parků a zahrad. Dispozičně jsou situovány do dvou moderně vybavených budov (hospodářská a provozní). Provozní budova je dvoupatrová s přízemní venkovní hrací terasou. Provozy jsou odděleny a rozděleny na dětskou skupinu mladších dětí, která je v přízemí budovy, starší děti mají své zázemí v 1. patře budovy.

Celková kapacita obou dětských skupin je 48 dětí ve věku od 15 měsíců do 3 let věku. Plán výchovy a péče reflektuje věkové složení, zohledňuje individuální potřeby dítěte vzhledem k jeho zdravotnímu a psychickému stavu a je zaměřen na rozvoj schopností, kulturních a hygienických návyků, formování osobnosti a fyzický i psychický vývoj.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…