Praha 5: Community Days v Komunitním centru Prádelna letos již potřetí

19.08.2017 9:37

Na konci září se uskuteční již 11. ročník tzv. Community Days a po třetí budou zaměstnanci Pivovaru Staropramen s. r. o. zvelebovat také Komunitní centrum Prádelna.

Praha 5: Community Days v Komunitním centru Prádelna letos již potřetí
Foto: Praha 5
Popisek: Community Days v Komunitním centru Prádelna

Community Days neboli „Dny, kdy pomáháme“, patří k již tradičním akcím, kdy během tří dnů pracovníci Pivovarů Staropramen pomáhají vybraným místním organizacím, které provozují v nejširším slova smyslu veřejně prospěšnou činnost. Pro vybrané organizace je to obrovská pomoc a podpora. Staropramen také finančně pokryje potřebný materiál a vybavení na samotnou akci, načež během tří dnů se vystřídá cca 40 lidí při samotné práci.

Přípravu prací, dopravu materiálu a pomůcek a samotnou koordinace jednotlivých činností zajistí zaměstnanci komunitního centra. V předchozích ročnících této akce se v Komunitním centru Prádelna opravily a vymalovaly suterénní prostory počítačové učebny, vytvořila se nová jazyková učebna, provedlo se množství drobných oprav v divadelním sále, vymalovaly všechny místnosti, vybudovaly úložné prostory, provedla spousta oprav a zrealizovaly se projekty Závěsné komunitní zahrady a Freeshopu.

„Spolupráce jedné z nejvýznamnějších místních firem s naším komunitním centrem je pěkným příkladem kvalitního a funkčního komunitního projektu propojujícího dva odlišné světy. Jsem rád, že se dále rozvíjí k oboustranné spokojenosti a přináší prospěch především seniorům naší městské části.“ říká JUDr. Petr Lachnit, radní MČ Praha 5, který stál u zrodu tohoto úspěšného propojení.

Letos se v komunitním centru plánuje vybudovat informační koutek s počítači, venkovní posezení tzv. parklet, provést spousta drobnějších oprav a úprav atd. Spolupráce mezi Komunitním centrem Prádelna a Pivovary Staropramen se však neomezuje pouze na tyto tři dny. Během celého roku Staropramen podporuje svými produkty např. vernisáže a slavnostní setkání seniorů, velmi pěkným dárkem pro seniory z Komunitního centra Prádelna byla i letní exkurze do samotného pivovaru spojená s degustací.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…