Praha 5: Den zdraví, pořádaný Centrem sociální a ošetřovatelské pomoci, se vydařil

02.06.2022 8:38 | Tisková zpráva

V úterý 31. května 2022 od 13 17 hodin uspořádala v prostorách Úřadu MČ Praha 5 a před úřadem příspěvková organizace Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5 ve spolupráci se Státním zdravotním ústavem v Praze tradičně již 20. ročník zdravotně vzdělávací akce pro občany Prahy 5 pod záštitou radního JUDr. Petra Lachnita.

Praha 5: Den zdraví, pořádaný Centrem sociální a ošetřovatelské pomoci, se vydařil
Foto: Praha 5
Popisek: Radní JUDr. Petr Lachnit při zahájení 20. ročníku Dne zdraví před smíchovskou radnicí

V prostorách radnice Prahy 5 a ve stanech před radnicí organizátoři nabídli veřejnosti změření krevního tlaku, stanovení indexu přiměřené tělesné hmotnosti (BMI index), stanovení množství skrytého tuku v těle, odborné poradenství ve výživě, inspiraci pro zdravý jídelníček - pyramidu zdravé výživy, poradenství odvykání kouření, úrazovou problematiku, prevence alergií a prevenci karcinomu prsu. Návštěvníci obdrželi edukační zdravotně výchovné materiály a drobné dárky.

Den zdraví byl zaměřen zejména na občany Prahy 5, ale i na občany z jiných městských částí. Cílem bylo motivovat je k změně životního stylu, a napomáhat tak ke zvýšení informovanosti veřejnosti o prevenci kardiovaskulárních a nádorových onemocnění, a tím přispět k zlepšení zdravotního stavu populace. Součástí byla i prezentace organizací, které propagují zdravý životní styl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…