Praha 5: Dobrodružný výlet za hledáním tajenkových slov

30.08.2017 8:34

Na letošní turistickou sezónu připravilo Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5 ve spolupráci s agenturou Velká dobrodružství další originální netradiční projekt – Výlet s tajenkou - Z pravěkých hradišť Prokopského údolí až na Děvín. Účelem výletu je potěšit každého, kdo se rád prochází, je hravý, chce se dozvědět něco nového, má rád doplňovačky, a to v každém věku.

Praha 5: Dobrodružný výlet za hledáním tajenkových slov
Foto: Praha 5
Popisek: Dítě - ilustrační foto

Již minulý rok připravilo Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5 velmi úspěšný “Výlet s tajenkou po mořském dně”. Seniory, pejskaře i maminky s dětmi, kterak drží v ruce doplňovačku a luští tajenku, jste tak mohli celý minulý rok potkat v pražském Prokopském údolí. Minulý projekt Výletu s tajenkou, který inicioval radní JUDr. Petr Lachnit, se setkal s velký ohlasem veřejnosti. “I když jsme původně mysleli, že na výlet půjdou hlavně senioři, ukázalo se, že luštit tajenku baví skoro každého. Vyrazit s rodinou a přáteli na výlet ven, protáhnout si tělo na čerstvém vzduchu, pobavit se a ještě za odměnu získat skleničku s pohádkovým motivem, zkrátka považují lidé za dobrý nápad. Od dubna 2016 celou trasu prošlo více než 2600 lidí a ohlasy jsou skvělé. “ vysvětluje JUDr. Petr Lachnit.

Vzhledem k mimořádnému úspěchu „Výletu s tajenkou po mořském dně” pak Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5 připravilo pro letošní rok zcela nový Výlet s tajenkou „Z pravěkých hradišť Prokopského údolí až na Děvín“, který Vás zavede do dalších půvabných míst Prahy 5.

Délka trasy, která vede po zajímavých místech Prahy 5, je zhruba 8 km, projdou ji aktivní senioři a děti od pěti let. Kromě jednoho stoupání z Prokopáku na Butovické hradiště, na výletníky na trati nečeká žádná větší překážka.

Odměna s pohádkovým motivem

Výlet je ideální i pro žáky základních škol, kteří mohou výlet projít během dopoledne. Nejprve se projdou po dně prvohorního moře, pak vylezou ke slovanskému hradišti, najdou sopku a na planině nad Žvahovem, si mohou připomenou místa, kde podle pověsti zuřila Dívčí válka.

Cesta za hádankou začíná v pražské čtvrti Hlubočepy. Originální mapu s vyznačenou trasou, doplňovačku, praktické informace včetně odkazu na jízdní řady naleznete ke stažení na webu, Centra sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5 (ZDE) nebo na stránkách společnosti Velká dobrodružství (ZDE). Trasu lze jít kdykoliv budete chtít. Pokud se vám podaří vyluštit tajenku, můžete si za odměnu vyzvednout skleničku s pohádkovým motivem v informačním centru ÚMČ Praha 5 v ulici Štefánikova 13-15.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…