Praha 5: Dobrovolníci z Centra sociální a ošetřovatelské pomoci pomáhali i o Vánocích

23.12.2019 8:38

Je úžasné, že jsou mezi námi ti, kteří myslí i v čase vánočním a novoročním na ostatní, na opuštěné a osamělé seniory, na které si nikdo nevzpomene a nikdo je neobdaruje.

Praha 5: Dobrovolníci z Centra sociální a ošetřovatelské pomoci pomáhali i o Vánocích
Foto: Praha 5
Popisek: Petr Koten, Mariana Prachařová a Monika Vybíhalová plní přání seniorům

Právě myšlenka splnit přání těmto lidem, přinést jim radost do jejich domovů, obejmout je, popovídat si a nadělit jim dárek, který si často nemohou ani dopřát, se u řady z nich díky dobrovolníkům Centra sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5 naplnila.

Velký dík patří zejména Mgr. Petru Kotenovi, Marianě Prachařové a pracovnicím Centra sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5, kteří všem rozsvítili úsměv na tváři a splnili jim jejich vánoční sny. Mgr. Petr Koten, který již několik let jako dobrovolník vyučuje seniory práci na PC, a Mariana Prachařová již potřetí obdarovali seniory z Prahy 5, kteří jsou v nelehkých životních situacích.

Petr Koten a Mariana Prachařová klientům Centra sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5, osamělým a opuštěným seniorům, koupili na základě jejich přání dárky, které by si nikdy nedopřáli. Nadílku předali v jejich domácnostech a nejen to, povídali si s nimi o jejich životních příbězích, o Vánocích. Senioři nevěřili, že někdo takový vůbec existuje, ale potom uvěřili.

Nadělili jim zapomenutá očekávání, splnili kouzlo Vánoc, dali radost, pohlazení po duši a oni je za to nazvali anděly. A nezapomněli ani na ty, kteří se o seniory obětavě a nepřetržitě 365 dní v roce, i o sobotách a nedělích, starají. Totiž na pečovatelky z Centra sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5. Věřme, že jsou mezi námi ti, kteří umějí rozdávat radost jako naši dobrovolníci, a přejme si, ať tomu je tak po celý rok 2020.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…