Praha 5: Malá akademie zdravého stárnutí v Komunitním centru Louka

04.04.2018 9:16

"Od letošního dubna bude v Komunitním centru Louka, U Královské louky 5, Praha 5 probíhat cyklus přednášek a seminářů, který připravilo Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci, Praha 5 pro seniory ve spolupráci se Státním zdravotním ústavem Praha. Tyto semináře a přednášky jsou realizovány na základě udělení účelové neinvestiční dotace hlavním městem Prahou na podporu aktivit v oblasti místní Agendy 21 pro oblast zdraví a zdravého životního stylu na MČ Praha 5" uvádí JUDr. Petr Lachnit, radní MČ Praha 5 a pokračuje...

Praha 5: Malá akademie zdravého stárnutí v Komunitním centru Louka
Foto: Praha 5
Popisek: Floristický kurz pro seniory

Pod odborným vedením MUDr. Hany Janaty proběhnou přednášky a semináře, kde se dozvíme tak trochu jinak o „umění stárnout“ a jak toto období prožívat plnohodnotně a aktivně.

Podle současných výzkumů je 80% chronických nemocí způsobeno nezdravým životním stylem, proto se v přednáškách a seminářích budeme z velké části věnovat prevenci. Například při druhém setkání pod názvem Prevence je zábavnější než demence – jak zabránit nemocem nebo zmírnit jejich příznaky se dozvíme, jak snížit závažnost Alzheimerovy choroby nebo její nástup posunout o mnoho let, ale i o tom, jak zabránit dalším nemocem - cukrovce, potížím s pohybovým aparátem nebo srdečně cévním onemocněním. Nejde o dodržování nepříjemných pravidel, které ztrpčují život, ale o jednoduché zásady, které naopak přinesou více radosti do života.

Celý cyklus zakončíme po letních prázdninách nejen malým opakováním toho, co jsme se dozvěděli, ale tématem Hříšky a prohřešky aneb jak si sami ničíme zdraví si připomeneme, že nikdy není pozdě vylepšit svůj životní styl a uchovat si svěžest a elán v každém věku. Musíme ovšem vědět, co děláme špatně, potřebujeme porozumět svému tělu a nejen poslouchat rady odborníků, které nemusí sedět každému. Myslíte si, že víte, jak škodí alkohol, cigarety, sladkosti, uzeniny? Závěrečná přednáška pomůže každému odhalit skryté nepřátele vašeho zdraví a těm, kteří je znají, může pomoci je zvládnout. Nebojte se odhalit tajemství svého těla a duše, jste srdečně zváni.

Termíny seminářů a přednášek:

6. 4. v 10:30, pátek
Jak se bránit škodlivým stereotypům o stáří

26. 4. v 14:00, čtvrtek
Prevence je zábavnější než demence - jak zabránit nemocem nebo zmírnit jejich příznaky

3. 5. v 14:00, čtvrtek
Nekouřit nestačí - zdravý životní styl v kostce

31. 5. v 14:00, čtvrtek
Strach z úrazů je často jejich příčinou: bezpečný domov i okolí

8. 6. v 10:30, pátek
Chvála stresu - účinky pozitivního a negativního stresu

13. 9. v 14:00, čtvrtek
Hříšky a prohřešky: jak si sami ničíme zdraví

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.