Praha 5: Mikulášská nadílka hlavně pro pejsky

02.12.2017 9:36

V sobotu 9. prosince 2017 od 10:30 pořádá Helppes o.p.s. ve svém výcvikovém areálu v Praze 5 - Motole již tradiční Mikulášskou pro všechny hodné (i zlobivé) pejsky pod záštitou radního JUDr. Petra Lachnita.

Praha 5: Mikulášská nadílka hlavně pro pejsky
Foto: Praha 5
Popisek: Radní Petr Lachnit na Mikulášské Helppes

Tak jako každý rok, i letos ji zahájí Mikuláš s Čertem i Andělem tradiční nadílkou pro všechny hafíky, kteří štěknou básničku, zazpívají, zatančí, nebo třeba jenom podají pac. Největší zlobivci si můžou „vychutnat“ i exkurzi do pekla a pro všechny pejsky a jejich páníčky jsou připravené soutěže v netradičních mikulášských disciplínách. A protože společně budou soutěžit zdraví pejskaři s majiteli psích pomocníků, jsou soutěže připravené tak, aby šance na úspěch byly vyrovnané. Některé disciplíny proto budou probíhat na invalidním vozíčku, s berlemi, či s klapkami na očích nebo uších.

Pro zdravé lidi je to možnost vyzkoušet si jak se žije s handicapem, a pro ty, co s handicapem žijí 24 hodin denně 365 dní v roce, to je šance uspět v soutěžích bez ohledu na svůj handicap. Přijďte se svými čtyřnohými kamarády strávit příjemnou, aktivitami naplněnou sobotu, pobavit se a podpořit svou účastí výcvik psích pomocníků pro dospělé i děti se zdravotním postižením.

Radní MČ Praha 5, JUDr. Petr Lachnit, pod jehož záštitou se akce koná, zdůrazňuje jedinečnost soutěže jako volnočasové příležitosti, kterých pro spoluobčany s handicapem v posledních letech značně ubývá. Mikulášská je další z řady benefičních akcí neziskové organizace Helppes ve spolupráci s Městskou části Praha 5, při kterých se nenásilným způsobem daří spojit aktivní zábavu pro handicapované občany s názornou ukázkou smyslu a významu práce Centra výcviku psů pro postižené Helppes, jehož hlavním posláním je výchova a výcvik asistenčních a signálních státem nedotovaných psů, kteří jsou pro své majitele nepostradatelnými pomocníky v běžných životních situacích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…