Praha 5: Příměstský tábor je jako škola pro bloggery, říká radní Lachnit. A vysvětluje

21.07.2016 10:02

Mezi nejoblíbenější součásti prázdninového programu Léto s Komunitním centrem Prádelna na pražském Smíchově patří již opakovaně i různé příměstské tábory. Nejinak je tomu i letos, a proto jsme se zeptali radního Městské části Praha 5 JUDr. Petra Lachnita, jak aktuálně probíhá.

Praha 5: Příměstský tábor je jako škola pro bloggery, říká radní Lachnit. A vysvětluje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Lachnit

Je mezi příměstskými tábory, pořádanými Komunitním centrem Prádelna, nějaká kuriozita?

Nejpočetnějšími návštěvníky Komunitního centra Prádelna na pražském Smíchově jsou sice senioři, ale během školního roku ani o letních prázdninách tu nezapomínají ani na děti a mládež. Minulý týden se uskutečnil příměstský tábor „Summer Camp 2016“ pro anglicky mluvící, děti žijící v Praze. Uspořádalo ho sdružení Class Acts, založené na podporu česko-anglických rodin. Nabízí semináře a workshopy pro učitele a rodiče, kroužky pro děti apod. S Komunitním centrem Prádelna spolupracuje již delší dobu a letní příměstský tábor se zde konal již poněkolikáté. Kromě toho jsou o letních prázdninách pro mládež připraveny tzv. Audio a video dílny, a v srpnu nás pak ještě čeká příměstský tábor hudebního divadla Trik.

Čím se tábor Class Acts liší?

Letošní Class Acts proměnil na týden prostory komunitního centra v nakladatelství a redakci novin. Děti si s pomocí kvalifikovaných lektorů z příbuzných oborů vyzkoušely různé role a krok za krokem poznaly, jak se vytvářejí noviny. Každý den byl věnován určité oblasti novinářské práce – aktuální zpravodajství, sport, cestování, počasí atd. Redaktoři z řad dětí také dělali rozhovory se slavnými osobnostmi, vytvářeli reportáže z prázdninových cest po světě nebo se stali recenzenty, kritiky či bloggery.

Poskytuje komunitní centrum prostor pro aktivity dětí z dvoujazyčných rodin?

Komunitní centrum Prádelna funguje jako unikátní komunikační prostor především pro místní občany, v první řadě seniory, kteří zde již vytvořili skutečnou komunitu, ale poskytuje také prostor pro smysluplné akce organizací, naplňujících jeho poslání. Proto zde určitě mají místo aktivity pro děti z bilingvních rodin stejně jako taneční škola InDance či odpolední ‘školka‘ pro děti ze Sdružení Rumunů v České republice – abych uvedl pouze některé příklady dalších subjektů, které se zapojily do dění v Komunitním centru Prádelna. Naším cílem je zajistit maximální využití tohoto multifunkčního zařízení co nejširší skupinou obyvatel Prahy 5 napříč věkovým, společenským, sociálním nebo etnickým spektrem. A to se nám daří, neboť v komunitním centru se potkávají senioři při spoustě vzdělávacích, sportovních a společenských aktivit, děti z družin smíchovských základních škol ve výtvarných dílnách, místní mládež při nahrávání svých rapových skladeb, mladší i starší děti na tanečních lekcích, dospělí zájemci o permakulturu nebo alternativní životní styl, návštěvníci výstav v Galerii Prádelna a mnoho dalších.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…