Praha 5: “Pršelo jim štěstí” v Komunitním centru Prádelna

20.08.2012 9:17

Pod záštitou zástupce starosty Městské části Praha 5 JUDr. Petra Lachnita uvede Komunitní centrum Prádelna v Praze 5, Holečkova 38, dne 23. srpna 2012 od 18 hodin film režiséra Antonína Kachlíka “Pršelo jim štěstí”.

Praha 5: “Pršelo jim štěstí” v Komunitním centru Prádelna
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 5

Po promítnutí filmu bude následovat beseda s režisérem Antonínem Kachlíkem a Jiřím Krampolem. Antoním Kachlík bude vyprávět o sobě a filmech nejen svých. 

Dojemně nabádavý příběh zdůrazňuje, že zodpovědnost za vlastní osud je důležitější nežli takzvaně dobrá pověst. Psychologické nuance rozehrané autorem literární předlohy Janem Trefulkou však režisér Antonín Kachlík posunul do komediální nadsázky už tím, že do hlavní role obsadil Jiřinu Bohdalovou a Jiřího Krampola.

Film je jemná kresba charakteru a osudu lidí, kteří se ocitají v osamělosti a v nedostatku společenských příležitostí, nikoli díky svým povahovým vlastnostem, ale vzhledem k objektivním rysům prostředí ve kterém žijí. Vztah poslední příležitosti mezi postavami Jiřího Krampola a Jiřiny Bohdalové působí velmi komicky, ale ve skutečnosti je smutným osudem lidí, kterým podmínky nedovolí uskutečnit své sny.

Promítnutí filmu “Pršelo jim štěstí” a beseda s jeho režisérem je součástí letní nabídky Komunitního centra Prádelna nazvané divadelní a filmové podvečery, které po dobu letních prázdnin nabízejí každý čtvrtek veřejnosti setkání se známými herci, režiséry a jejich tvorbou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Praha5.cz

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…